Sinčić: Živi zid se neće ispričati novinarki. Neka se ona ispriča nama!

Predsjednik Živog zida Ivan Vilibor Sinčić bio je gost emisije „Oporbeni zarez“ . Teme razgovora bile su rejting Živog zida, stanje u oporbi i preslagivanja saborskih klubova, afere u politici i lažne vijesti te pripreme za europske izbore.

“Jutarnji list“ je zatražio ispriku nakon što je Živi zid verbalno napao njihovu novinarku i kako kažu, u tom je napadu bilo govora mržnje.
Sinčić je rekao kako isprike neće biti, iako su neki rekli da se radi o linču. On smatra kako je došlo do linča nad članovima Živog zida i napominje kako je “Jutarnji list” članove njegove stranke nazivao hohštaplerima, bezveznjacima, psihijatrijskim slučajevima, luđacima te da je takav govor nešto što se ponavlja godinama.

Sinčić govori kako su društvene mreže najveći alat Živog zida i da oni drže 50 posto političkog tržišta na društvenim mrežama.

– Naravno da ćemo učiniti sve da se putem društvenih mreža obranimo od političkih konstrukcija, rekao je Sinčić.

Sinčić govori kako država nije ništa izgubila s “Abecedom demokracije” i Pernarom, unatoč tome što je on bio član dvije stranke.

– Jedino tko je ovdje moguće oštećen je Živi zid, kaže Sinčić i dodaje kako država ta sredstva isplaćuje po zakonu, ta se sredstva ne mogu ne isplatiti i država nikako ne može biti oštećena.

– Mi se borimo da se smanje sredstva političkim strankama i naši su prijedlozi svugdje odbijeni, osim na Murteru u općini Tisno, gdje su ukinuta davanja političkim strankama, rekao je Sinčić.

Sinčić ističe kako su i SDP i HDZ radili na gušenju referenduma suptilnim metodama.

– Kod nas je deset puta teže skupiti potpise nego negdje drugdje gdje treba 3 posto potpisa, a kod nas treba 10 posto. I to što je ograničeno vlast bi dodatno rezala, ističe Sinčić.

Sinčić je rekao da unatoč tome što Živom zidu ankete daju dobru poziciju, on se ne opterećuje njima i njegova stranka će pokušati učiniti sve ono što su predizborno pokušali pokrenuti.

Istaknuo je kako se ne voli baviti unutarstranačkim problemima, ali da mora reći kako je SDP u ovim problemima zato što nije zastupao ideje socijaldemokracije.

Sinčić govori kako će kao stranka izaći na euro parlamentarne izbore te da će upravo s europske platforme artikulirati sve stavove Živog zida, a što se tiče predsjedničkih izbora, oni će imati svog kandidata.

Facebook Komentari