Ponude za Uljanik se procjenjuju – raskinuta dva ugovora

Uprava Uljanik grupe u Zagrebu je ministru gospodarstva Darku Horvatu predstavila pristigle obvezujuće ponude za strateško partnerstvo. Očekuje se i službena potvrda tko su sve mogući ulagači u pulsko i riječko brodogradilište.

Šest interesenata pregledalo je Uljanikove knjige, a očekuju se najmanje tri ponude. Jedna je od pristiglih ponuda, ona samoborskog DIV-a, odnosno Brodosplita, u suradnji s talijanskom kompanijom Fincantieri. Neslužbeno se jučer moglo doznati da su za Uljanik zainiteresirani i australska Scenic grupa te Pomorski institut iz Splita.

Bulić i Horvat: Ponude se procjenjuju i vode se pregovori

Predsjednik Uprave pulskog Uljanika Emil Bulić i ministar gospodarstva Darko Horvat potvrdili da su zaprimljene ponude potencijalnih strateških partnera za Uljanik grupu, no nisu kazali koliko ih je i čije su, jer se valoriziraju i o njima se vode pregovori. O samim ponudama govorit će konkretnije nakon završetka poslovnih pregovora s ponuđačima, najavio je. Dodao je kako su u tijeku i konzultacije s Nadzornim odborom, predstavnicima Ministarstva i socijalnim partnerima. Nada se da bi kroz ovaj tjedan mogli napraviti zaključke o ponudama, no dodao je i da će sve trajati dok se ne postigne konsenzus.

– Mislim da ni jedan proces na ovakav transparentni način do današnjeg dana nije vođen. Tijekom sutrašnjeg dana napravit ćemo širu komunikaciju sa svim zainteresiranim partnerima, predstaviti one stvari koje će u tom trenutku biti spremne za stol, a dat ćemo priliku da Uprava u nekoliko narednih dana pronalizaira sve što je stiglo, obavijesti i Ministarstvo financija i Ministarstvo gospodarstva o karakteru svih tih ponuda, a onda konačna odluka bit će na samoj Upravi”, izjavio je ministar gospodarstva Darko Horvat.

Uljanik potvrdio da je zaprimio ponude potencijalnih investitora

Uprava Uljanika d.d. izvijestila je putem Zagrebačke burze da je zaprimila ponude zainteresiranih potencijalnih investitora, ne navevši koliko ih je i od kojih ponuđača. “Uprava Uljanika nastavlja proces odabira strateškog partnera, zajedno s Nadzornim odborom Uljanika razmatra ponude te vrši konzultacije s potencijalnim investitorima, socijalnim partnerima i nadležnim institucijama uključenim u proces restrukturiranja”, stoji, između ostalog u priopćenju.

Raskid ugovora za gradnju dva broda
Iz Uljanika su izvijestili o raskidu dvaju zasebnih ugovora o gradnji brodova zbog nemogućnosti da se oni isporuče sukladno odredbama iz ugovora. Prva je obavijest bila o raskidu ugovora sklopljenog između Uljanika d.d. i CLdN ro-ro S.A. iz Luxembourga, za iz-gradnju Ro-Ro broda kapaciteta 5.500 Lm, za prijevoz kamiona, automobila i kontejnera na prikolicama. Kupac je 27. siječnja 2019. jednostrano raskinuo ugovor o gradnji broda.

Potom je Uljanik izvijestio i kako je zaprimio obavijest o raskidu ugovora sklopljenog s Dredging and Maritime Management SA iz Luxembourga o gradnji usisnog jaružala s kopačem, zbog nemogućnosti isporuke sukladno ugovoru, piše HRT.

Facebook Komentari