HNS napao Živi zid: Populisti opasnih namjera koji se po uzoru na totalitarne režime ne ustručavaju pozivati na javni progon

Hrvatska narodna stranka oštro je osudio plaćeni oglas Živog zida u kojem ta stranka napada novinarku Jutarnjeg lista jer je pisala o financijskim nepravilnostima u njihovom poslovanju.

“U Hrvatskoj narodnoj stranci – liberalnim demokratima zgroženi smo huškačkim napadom Živog zida na novinarku Jutarnjeg lista i najstrože osuđujemo svaki udar na slobodu medija.

I ovim je potezom Živi zid još jednom pokazao svoje pravo lice: oni nisu nikakav borac za pravdu, već posve suprotno – populisti opasnih namjera koji se po uzoru na totalitarne režime ne ustručavaju pozivati na javni progon onih koji se usuđuju propitkivati njihov rad.

Sloboda medija, sloboda govora i nezavisno novinarstvo istinski su čuvari demokracije, a HNS kao liberalna stranka smatra da je na svima nama odgovornost, osobito na parlamentarnim strankama, da se borimo za očuvanje demokratskih vrijednosti i da ovakve opasne ispade pojedinih političkih stranaka najstrože osudimo”, objavljeno je na službenoj Facebook stranici stranke.

Facebook Komentari