Predsjednica: Kad Huanito Luksetić podnese zahtjev, pomilovat ću ga!

Iz Ureda predsjednice reagirali su na slučaj Huanita Luksetića, koji je osuđen na dvogodišnju zatvorsku kaznu zbog marihuane koju je uzgajao kako bi ublažio simptome multiple skleroze.

“Predsjednica Republike Hrvatske upoznata je sa slučajem Huanita Luksetića te smatra kako je njegovo zdravstveno stanje nemjerljivo važan element cijelog slučaja.

Predsjednica Republike Hrvatske ne može automatski pomilovati g. Luksetića, već on ili njegov pravni zastupnik moraju podnijeti molbu za pomilovanje preko Ministarstva pravosuđa, koje dostavlja izvješće Predsjednici Republike Hrvatske”, navodi se u priopćenju Ureda predsjednice.
Nakon priopćenja, predsjednica se oglasila na Twitteru.
“Kad g. Huanito Luksetić podnese zahtjev za pomilovanjem, iskoristit ću svoje zakonsko pravo i pomilovat ću ga”, napisala je predsjednica.

Huanito Luksetić je krajem 2017. godine na riječkom Općinskom sudu nepravomoćno osuđen na dvije godine bezuvjetnog zatvora zbog ilegalne proizvodnje kanabisa i držanja marihuane radi prodaje
Županijski sud u Rijeci je potvrdio prvostupanjsku presudu Huanitu Luksetiću, potvrdila je njegova obitelj.
Njegova mjaka Zlata Luksetić uputila je apel i upozorila da njen sin, s obzirom na njegovo loše zdravstveno stanje, neće preživjeti zatvor.

Facebook Komentari