Kraus: Vrijeme je da skinemo ljagu koja godinama stoji nad Hrvatskom

U nedjelju, 27. siječnja obilježava se Međunarodni dan sjećanja na žrtve holokausta. Na taj dan, cijeli svijet odaje duboko poštovanje žrtvama nacističkog progona i genocida nad židovskim narodom i pripadnicima manjina, ali i svim žrtvama nacističkih i fašističkih režima tijekom Drugog svjetskog rata.

Povodom obilježavanja Medjunarodnog dana sjećanja na žrtve holokausta predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović, Gordan Jandroković, Marija Pejčinovic Burić i predstavnici Židovske zajednice položili su jutros vijence kod skulpture Mojsije na Gradskom groblju Mirogoj.

Predsjednik Židovske općine Ognjen Kraus kazao nam je: Jučerašnja molitva kardinala Bozanića nešto je što smo očekivali, potpisujem svaku riječ koju je rekao… Konačna je prilika da se u Hrvatskoj učini nešto da se prestane diskutirati o tome što je bila NDH, što NOB, odnosno što je antifašizam”, rekao je Kraus.

“Vrijeme je da skinemo ljagu koja godinama stoji nad Hrvatskom, a zbog nekolicine ljudi koji to rade na štetu Hrvatske… Nadam se da je ovo dobar korak da ove godine bude jedna kolona u Jasenovcu”, dodao je, prenosi N1.

Bozanić: Ističemo istinu o strahotama Jasenovca i drugih logora

Facebook Komentari