Plenković zahvalio onima koji misle da je fotomontaža PR potez Vlade, ali i vlasniku Nacionala na razboritosti

Premijer Plenković na početku sjednice Vlade osvrnuo se na aferu s fotomontažom svog potpredsjednika i ministra poljoprivrede Tomislava Tolušića.

“To je svakako pokušaj fabrikacije, krivotvorenja, kompromitirajućih fotografija potpredsjednika vlade Tomislava Tolušića. Suočili smo se s novom vrstom pokušaja kompromitiranja i destabilizacije. Moram priznati, najpodmukliji pokušaj do sada.

Vidjeli smo već fabricirane SMS korespondencije, državnih odvjetnika, sudaca, predsjednika Vlade, potpredsjednice Vlade, ovo za sada nismo još vidjeli. Otkrivamo nove dimenzije kreacija onih koji se bave kaznenim djelima. Jako sam začuđen što dio komentara, to ide na neke političke aktere i jedan dio ljudi u medijima, koji misle da je ovo PR pokušaj skretanja pozornosti s drugih tema. Zahvaljujem se na komplimentu da smo tako kreativni u smislu javnih aktivnosti, nismo, time se ne bavimo.

Ogorčeni smo ovakvim teškim slučajem koji je išao na, objektivno, teške posljedice za privatni i obiteljski život potpredsjednika Vlade. Očekujem da će nadležna tijela otkriti tko je i zašto ovo napravio i s kojim ciljem. Vjerujem da je ovaj pokušaj samo dio tih napora, koji su razlozi, otkrit će istraga. Naša je jasna poruka da ćemo kao ozbiljna vlada nastaviti raditi odgovoran posao prema građanima i da ćemo se nositi s ovakvim pokušajima podmetanjima.

Zahvaljujem se na zrelosti vlasnika i urednika tjednika Nacional, koji je vrlo razborito postupio u ovoj temi i SOA-i koja je u izrazito kratkom roku utvrdila da se radi o falsifikatu. Sve ostalo prepustit ćemo nadležnim tijelima”, rekao je premijer Plenković, prenosi N1.

Tolušić dobiva policijsku zaštitu zbog prijetnji obitelji: Banda će vrlo brzo završiti u zatvoru

Facebook Komentari