Mrak Taritaš o Ivi Josipoviću i činjenici da svaka ptica svome jatu leti, kad tad, a ako ne, onda mu pomaže iz drugog jata

Predsjednica GLAS-a, Anka Mrak Taritaš, komentirala je u Saboru odluku bivšeg predsjednika Ive Josipovića o napuštanju Amsterdamske koalicije.

Mrak Taritaš je otkrila da je inicijativa za suradnjom došla upravo od stranke bivšeg predsjednika, Naprijed Hrvatska! “Oni su donijeli tu odluku na predsjedništvu. Mi smo sjeli za stol, rekli, predložili kako to može i nakon toga je očito nastalo razmišljanje što i kako. Svatko ide tamo gdje se dobro osjeća, a svatko tko je u Amsterdamskoj koaliciji, vjerujte, dobro se osjećamo”, rekla je Mrak Taritaš.

Istaknula je da osjeća veliko zadovoljstvo jer je Amsterdamska koalicija na 12,5 posto potpore. “Svi su dobrodošli, sjest ćemo za stol i razgovarati. Nama je najvažnije da se ljudi dobro osjećaju. Mi smo vrlo otvoreni, takvi jesmo i takvi ćemo biti, nećemo se ništa promijeniti”, rekla je Mrat Taritaš.

Ipak, istaknula je mogućnost buduće suradnje s Josipovićem.

“Po putu ćemo se sresti, surađivati, ponovno ćemo sjesti za stol, ali zaista nije dobro kad idete u neki projekt i mislite da mu ne pripadate. Mi hoćemo da oni koji su u ovom projektu, da se dobro osjećaju i da rade dobar posao”, rekla je Mrak Taritaš.

Upitana hoće li Amsterdamska koalicija podržati Ivu Josipovića, ako ga SDP predstavi kao svoga kandidata, Mrak Taritaš je rekla da će sjesti i vidjeti tko ima najviše šanse da se suprotstavi aktualnoj predsjednici. “Ako postoji zajednički kandidat, dapače, ali ako ga ne bude, Amsterdamska koalicija će imati svog kandidata koji će biti vrlo zanimljiv i odradit će odličnu kampanju”, rekla je, prenosi N1.

Fred Matić o Josipovićevom povratku kući i mogućoj kandidaturi za Predsjednika RH

Facebook Komentari