Hrvatska saznala protivnika u borbi za 5. mjesto, poznati svi polufinalisti Svjetskog prvenstva

Hrvatska rukometna reprezentacija igrat će protiv Švedske utakmicu za 5. mjesto na Svjetskom prvenstvu. Danska je pobijedila Švedsku 30:26 u utakmici za polufinale i zajedno sa sobom povukla Norvešku u borbu za medalje.

Danska će u polufinalu igrati protiv Francuske, a Njemačka protiv Norveške. Obje utakmice igrat će se u petak u njemačkom Hamburgu, dok je finale i utakmica za treće mjesto na rasporedu u nedjelju u danskom Herningu. Dan ranije na rasporedu i utakmica Hrvatske protiv Švedske.

Njemačka je do prvog mjesta u “hrvatskoj skupini” I stigla 31:30 pobjedom protiv Španjolske u Kolnu. Najefikasniji u pobjedi Njemačke protiv europskog prvaka Španjolske bio je Fabian Bohm s pet golova, dok je Španjolsku predvodio Ferran Sole s osam pogodaka.

Dansku su do osme pobjede u isto toliko nastupa predvodili Mikkel Hansen sa šest i Magnus Landin s pet golova, dok Švedskoj za prolazak u polufinale nije bilo dovoljno osam pogodaka Jerryja Tollbringa.

Ranije u srijedu Hrvatska je u skupini I svladala branitelja naslova Francusku sa 23:20 i tako osigurala treće mjesto i siguran nastup u kvalifikacijama za Olimpijske igre u Tokiju 2020. godine.

Četvrta mjesta u skupinama zauzele su reprezentacije Španjolske i Egipta, te će one u subotu u Herningu igrati za sedmo mjesto, piše gol.hr.

Polufinale (Hamburg):

25. siječnja u 17:30: Danska – Francuska
25. siječnja u 20:30: Njemačka – Norveška

Utakmica za sedmo mjesto (Herning):

26. siječnja u 17:30: Španjolska – Egipat

Utakmica za peto mjesto (Herning):

26. siječnja u 20:30: HRVATSKA – Švedska

Utakmica za treće mjesto (Herning):

27. siječnja u 14:30: ? – ?

Finale (Herning):

27. siječnja u 17:30: ? – ?

Share This Article