Brazil pobijedio Island i dodatno zakomplicirao Hrvatskoj bitku za OI

Brazil je prvom susretu posljednjeg dana drugog kruga Svjetskog rukometnog prvenstva 2019. došao do još jedne vrijedne pobjede. Nakon slavlja protiv Hrvatske te visokog poraza od Španjolaca dan kasnije, slavili su Brazilci protiv Islanda 32:29 te se tako izjednačili s našom reprezentacijom po broju bodova.

Za Hrvatsku bi se ova pobjeda Brazila mogla biti skupa, baš kao i naš poraz protiv njih, ukoliko Kauboji izgube od Francuske, a Njemačka od Španjolske. Obje utakmice igraju se od 20:30.

Naime, to je jedini scenarij u kojem bi Hrvatska, zbog lošijeg međusobnog omjera protiv Brazila, završila kao peta u skupini. Četvrta pozicija je posljednja koja vodi u razigravanje za najmanje sedmo mjesto.

Podsjetimo, prvih sedam za Svjetskog prvenstva osigurat će kvalifikacije za Olimpijske igre 2020. godine u Tokiju. Izravan plasman osigurat će i osvajač Eura sljedeće godine, što bi, u najgorem slučaju, mogla biti jedina nada Hrvatskoj da ode na OI.

No pričekajmo večerašnje susrete. Hrvatska mora uzeti makar remi protiv Francuske, u suprotnom moramo navijati za Nijemce protiv Španjolaca kojima je pak dovoljan remi da preskoče Hrvatsku i izbjegnu krug s nama i Brazilom, piše gol.hr.

Facebook Komentari