Tko proizvodi fake news: Kakva blamaža, SDP objavio priopćenje s citatom Bernardića s događaja na kojem on uopće nije bio

Ad

Predsjednik SDP-a Koprivničko-križevačke županije Mladen Kešer osramotio se nakon što je u nedjelju lokalni portal prigorski.hr objavio tekst s lažnim citatom predsjednika SDP-a Davora Bernardića.

Portal je, naime, objavio priopćenje županijskoga SDP-a s izvještajne konvencije Općinske organizacije SDP-a Novo Virje u kojem se citiraju Mladen Kešer i Davor Bernardić. Međutim, na tom događaju ni jedan, ni drugi nisu bili.

“Bernardić je poručio članstvu neka ne nasjedaju na trikove kojima se želi demoralizirati socijaldemokrate.

– Idemo u EU izbore demonstrirati svoju snagu i pokazati da smo najjači i da jedini predstavljamo radničku klasu naše zemlje – poručio je Bernardić. Obratio se i predsjednik SDP-a Koprivničko-križevačke županije Mladen Kešer koji je stavio naglasak na Županiju koja, kako smatra, ovakvim lošim upravljanjem ne obavlja svoju zadaću zbog čega je i osnovana.

– Potreban nam je ravnomjerni razvoj svih općina i gradova, a Županija nedovoljno ili ništa ne radi na povlačenju EU sredstava – istaknuo je Kešer u Novom Virju”, dio je teksta koji je jučer objavio portal prigorski.hr.

Što se točno dogodilo i kako je došlo do toga da objave tekst s citatom Davora Bernardića s događaja na kojemu šef SDP-a nije bio, pitali smo glavnog urednika portala prigorski.hr Željka Piciga.

– Mi smo objavili samo ono što nam je poslao predsjednik županijskog SDP-a Mladen Kešer, dakle njihovo priopćenje – rekao nam je Picig.

Nesporazum

– Priznajem, pogreška je moja. Žao mi je što je došlo do nesporazuma – rekao nam je danas Kešer. Tvrdi da se u nedjelju ujutro doista u Novom Virju susreo s Bernardićem, ali da na izvještajnu konvenciju tamošnje SDP-ove filijale nisu išli ni on, ni predsjednik SDP-a. Objašnjava da su njihovi citati pukom pogreškom završili u priopćenju s tog događaja, prenosi Jutarnji.

Jadna i napaćena Hrvatska: Ekipa koja je šutke promatrala Grupu Borg i ostale poslove ispod žita kreće u cenzuru pod izlikom borbe protiv lažnih vijesti

Facebook Komentari