SP rukomet: Muke po rasporedu, Nijemci namještaju kako im paše, pomaknuli Kauboje, Islanđani izgubili živce

Ad

Hrvatska rukomena reprezentacija neće igrati u srijedu u 20:30 protiv Francuske kao što je prvotno bilo određeno, na parket će morati u 18 sati. Razlog? Budući da su domaćini, Nijemci i Danci mogu birati termine koji im odgovaraju, a Nijemci su naposljetku izabrali 48 sati razlike u odnosu na utakmicu upravo protiv Kauboja (ponedjeljak, 20:30).

I dok će još izabranici Line Červara ta dva sata manjka nekako preživjeti, premda je i njima određeno da igraju dva dana zaredom (nedjelja i ponedjeljak), Islanđani su se pobunili.

Večeras su protiv Njemačke (20:30), a već sutra moraju dati najbolje od sebe u istom terminu protiv Francuza.

– Kako ovo uopće nekome može pasti na pamet? Stvarno ne razumijem. Igramo četiri teške utakmice u pet dana. To je nepošteno, ovo se mora promijeniti. I ne samo da je nepošteno, opasno je po zdravlje igrača. Moraju imati dan odmora – zagrmio je s punim pravom islandski izbornik Gudmundur Gudmundsson.

Nijemci i Danci se slažu s time da igrači trebaju dan predaha između utakmica. Zato su si tako i složili raspored. Da u nedjelju i utorak mirno odmaraju. Moglo im se tako organizirati budući da su rukometni vladari dopustili da termini jednima budu majka, a drugima maćeha, piše Večernji.

Facebook Komentari