Pucali za njim: Uhvaćen krijumčar ljudima koji je pokušao pregaziti policajca

Policija je na području Huma oko 11 sati pronašla muškarca koji je pokušao pregaziti policajca.

”Nakon intenzivne potrage, policijski službenici su danas oko 10:50 sati, na području Huma, pronašli i uhitili slovenskog državljanina, kojeg se dovodi u vezu s krijumčarenjem migranata i napadom na policijskog službenika. Muškarac je priveden u Policijsku postaju Buzet te se nad njim provodi kriminalističko istraživanje”, priopćili su iz PU istraske.

Podsjetimo, u petak je u popodnevnim satima na Istarskom ipsilonu nepoznati vozač pokušao pregaziti policajca, koji je potom upotrijebio vatreno oružje kako bi se spasio.

Sumnjivo vozilo kretalo se u smjeru Pazina, a policija je imala informacije da se dovodi u vezu s mogućim krijumčarenjem ljudi.

Na pokušaj zaustavljanja vozač se oglušio sve do dijela ceste gdje se izvode radovi. Nailaskom na kolonu vozila, zaustavio je vozilo, a u tom trenutku iz njega su izašle četiri osobe, koje su pobjegle u šumu. Policijski službenik prišao je vozilu, a u tom trenutku vozač je vozilom nasrnuo prema policijskom službeniku.

Tada je policijski službenik uporabio vatreno oružje. Vozač je pobjegao s mjesta događaja, a policija je započela potragu za njim.

Policijski službenici koji rade na suzbijanju krijumčarenja ljudima ponekad su izloženi direktnim napadima krijumčara na njihovu sigurnost pa i život.

Ministarstvo unutarnjih poslova u 2018. godini evidentiralo je pet slučajeva u kojima su krijumčari ljudima ugrozili sigurnost policijskih službenika koji su postupali prema njima. Najčešće se radilo o direktnom nasrtaju vozilom na policijske službenike ili pokušaju izguravanja policijskih vozila s ceste prilikom potjere, a u jednom slučaju krijumčar je fizički napao policijskog službenika koji je prema njemu postupao.

Tijekom 2018. godine hrvatska policija je uhitila više od 600 krijumčara ljudima što u odnosu na 2017. godinu predstavlja povećanje od gotovo 100 posto i rezultat je isključivo otkrivačke djelatnosti policijskih službenika na terenu”, stoji u priopćenju.

Tijekom večeri policijski su službenici na području Roča pronašli osobe koje su pobjegle iz vozila. Prema do sada utvrđenom radi se o nezakonitim migrantima, državljana Kosova, dok se za vozačem Škode intenzivno traga.

Drama na Istarskom ipsilonu: Krijumčar migranata pokušao pregaziti policajca, bilo je i pucnjave

Facebook Komentari