Predsjednik HSS-a BiH: HVO se u Srednjoj Bosni borio protiv ISIL-a

Predsjednik HSS-a BiH Mario Karamatić govorio je jučer u Zadru na javnoj tribini “Daytonska ili građanska BiH: jučer, danas, sutra”.

Tribinu je organizirala Mladež Matice Hrvatske u Zadru i Zadarski Filozofski fakultet, a organizator je kažu bio pozvao i Željka Komšića, koji se nije odazvao.

Karamatić je tom prilikom rekao da neće govoriti previše o političkoj situaciji u BiH “jer bi za to trebalo tri dana”.

“Državni parlament u BiH je dvodomni i sve ono što prođe kroz Zastupnički dom, mora se odobriti u Domu naroda. U RS postoji kakav-takav povratak, dok Hrvati s prostora pod kontrolom tzv. ARBiH Hrvati odlaze i danas”, kazao je.

Karamatić je ustvrdio da mu je nejasan narativ koji se pojavljuje u Hrvatskoj, a govori o tome da je susret Dodika i Čovića problematičan, a govorio je i o ratnim danima.

“HVO se borio protiv ISIL-a u Srednjoj Bosni. Bio je to odred El Mudžahid, oni su uglavnom ratovali s golorukim narodom, a HVO ih je pomeo gdje je god mogao i ja sam ponosan na to”, rekao je Karamatić.

Na tribini su još govorili profesor Mladen Ančić i mladi kolumnist i politički aktivist Marijan Knezović, piše kamenjar.com.

Facebook Komentari