Jović: Ne slažem se kada kažu da budemo ponizni. Moramo biti prepotentni i bahati

Sretni, ali i pomalo umorni nakon neprospavane noći stigli su hrvatski rukometaši u Koln. Prvi dio je odrađen bez greške, a sve je počelo dramom s Islandom na startu, usponima i padovima tijekom cijele utakmice, no u samoj završnici Hrvatska je pokazala da bi na ovom Svjetskom prvenstvu mogla igrati važnu ulogu.

S tim se slaže i Božidar Jović koji će u Kolnu s tribina navijati za reprezentaciju.

“Rekao bih da smo sve utakmice fenomenalno odradili i možda se ne slažem kada kažu da budemo ponizni. Moramo biti prepotentni i bahati jer igramo, koliko sam gledao, odličan rukomet, sjajna je polukontra. Šteka napad, ali to se može dotjerati kroz utakmice i vidim vas kao kandidate za medalju.”

Nakon Islanda Japan. Simpatični, rasplesani i brzi Japanci ipak nam nisu mogli zaprijetiti. Malo jači trening koji je poslužio za dizanje samopouzdanja igračima iz sjene. Mandić, Šego, Vranković, Šipić – širina klupe snažno je oružje Hrvatske.

“Šegu pratim i znam da dobro igra. U Ligi prvaka igrali smo protiv njegovog kluba i sigurno da je sazrio kao vratar”, dodao je Jović.

Mlade snage dobile su krila i uz pomoć iskusnog Domagoja Duvnjaka zaustavljena je Makedonija za prolazak u drugi krug i prije posljednje dvije utakmice. Apetiti su već tada rasli jer Bahrein je, kao i Japan, bio lak zalogaj za hrvatske rukometaše.

Rapsodija protiv Španjolske za oproštaj s Minhenom bila je najljepša uvertira za drugi krug gdje nas čekaju Brazil, Njemačka i Francuska.

“Odmah su očekivanja javnosti veća, već nas svi vide da imamo zlato, ali dalek je put do tog i moramo ostati na zemlji i pribrani”, spušta loptu na zemlju kapetan Zlatko Horvat.

Medalja je zamirisala. Pobjeda protiv Brazila otvorila bi vrata polufinala, a ovakva Hrvatska nema se zašto bojati nikoga pa ni domaćina, ali ni Francuza, piše RTL.

SP rukomet: Raspored drugog kruga Svjetskog prvenstva, Hrvatska ima dva slobodna dana

Share This Article