Vukušić pisao v.d. šefu HLK: Dobro znate da Komisija HLK koja je provodila stručni nadzor u Metkoviću nije radila sukladno Pravilniku

Psihijatar Herman Vukušić uputio je otvoreno pismo v. predsjedniku HLK.

OTVORENO PISMO DOKTORU KREŠIMIRU LUETIĆU?

Poštovani kolega Luetić,

dana 2. studenog prošle godine, dr. Hrvoje Tomasović i ja uputili smo ministru zdravstva, dr. Milanu Kujundžiću, Prigovor na protupravno i nestatutarno postupanje vodstva Hrvatske liječničke komore (u daljnjem tekstu: HLK, Komora), poglavito po pitanju nasilnog produženja Vaše funkcije kao v.d. predsjednika Komore.

Stoga smo u spomenutom Prigovoru od ministra Kujundžića zatražili da, kao odgovorni organ državne vlasti, obavi izvanredni nadzor nad radom HLK, što je i učinjeno 10. prosinca prošle godine.

Obzirom da u svojim recentnim medijskim nastupima te na internetskim stranicama Komore vrlo proizvoljno, a usudio bih se reći i neistinito, tumačite rezultate obavljenog nadzora, dozovolite mi da Vas upozorim na nekoliko činjenica.

Kao prvo, u zaključcima Izvješća o provedenom nadzoru u HLK nedvojbeno stoji sljedeće: “Komora NIJE PRAVOVREMENO RASPISALA izvanredne izbore za predsjednika Komore. SAMOVOLJNA tumačenja odredbi Statuta i drugih općih akata Komore stvaraju pravnu nesigurnost i razlog su POGREŠNOG postupanja tijela Komore po općim aktima Komore.”

Pametnome dosta.

Prije nego što se dotaknem daljnjih “pogrešnih postupanja tijela Komore” pod Vašim vodstvom, dopustite mi, da kao član Komore, izrazim svoju konsternaciju činjenicom da HLK niti jednim jedinim slovom nije osudila prijetnje po moj život koje su mi bile upućene povodom mojih nedavnih prozivanja saborskog zastupnika Ivana Pernara zbog nadriliječništva. Ovo je tim čudnije, jer upravo Vi s naslovnica portala ovih dana upozoravate kako “nećete dopustiti hajku na liječnike”?

To, naravno, činite samo zato da biste (neuspješno) pokušali oprati svoj obraz nakon fijaska s objavom nalaza stručnog nadzora HLK povodom tragične smrti dječaka Gabrijela Bebića u Metkoviću, gdje je putem odabranih medija (odnosno, novinara koji o Vama u pravilu pišu pozitivno), već unaprijed pala presuda kolegama, posebice dr. Kseniji Kaleb.

Što se, pak, kolegice Kaleb tiče, Vaš spin da za optužbe na njezin račun javno putem HRT-a optužite njezinog odvjetnika, Antonija Volarevića, za veliku većinu građana ove zemlje u suprotnosti su sa zdravom pameću.

Na koncu, ali nikako i najmanje važno, tragično je da ste Vi, u trenutku kada ste prije nekoliko dana u emisiji “Otvoreno” pokušavali sebe ”oprati” od bilo kakve odgovornosti, jako dobro znali da Komisija HLK koja je provodila stručni nadzor u Metkoviću NIJE RADILA SUKLADNO Pravilniku o stručnom nadzoru Komore!

Obzirom na sve prethodno navedeno te obzirom da Vam je Ministarstvo zdravstva naložilo hitno raspisivanje izvanrednih izbora za presjednika Komore, tražim od Vas da do tih izbora prepustite upravljanje Komorom predsjedniku Skupštine HLK, dr. Goranu Hauseru, kako bi Komora i liječništvo u Hrvatskoj sačuvali barem malo svojeg obraza.

Uz kolegijalni pozdrav,

Herman Vukušić, dr.med.

Liječnica koja je prepoznala životnu ugroženost dječaka, a sad je na stupu srama: Kada me vide na cesti, okrenu glavu….

Facebook Komentari