Plenković na sjednici Vlade zbog ocjena oko Srbije zalijepio etiketu na čelo MOST-a: Šire mržnju!

Na početku sjednice Vlade premijer Andrej Plenković istaknuo je da neće trpjeti optužbe Mosta da je veleizdajnik. Ustvrdio je da ta stranka širi mržnju.

“Na jučerašnjem aktualnom satu u Saboru dočekala nas je nova salva uvreda, laži i difamacija. Ovaj put i kleveta u obliku optužbe potpredsjednici Vlade i meni da smo veleizdajnici.” ustvrdio je premijer Andrej Plenković na početku sjednice Vlade.

Smatra da je to neprihvatljivo ponašanje. “To je ona granica gdje mi kao političari koji smo u političkoj borbi i i dijalogu možemo trpjeti uvrede laži i klevete, ali baš optužbe za veleizdaju nećemo trpjeti.”

Premijer Plenković smatra da je riječ o kontinuiranom doprinosu Mosta govoru mržnje i spirali mržnje. “Ja i HDZ nećemo dopustiti da se širi mržnja kako je širi Most. Tu podvlačimo crtu, to su politički akteri s kojima nećemo ni u kojoj varijanti surađivati.” zaključio je.

Na dnevnom redu današnje sjednice je Izvješće o provedbi Strategije nacionalne sigurnosti Republike Hrvatske, Izvješće o provođenju Ustavnog zakona o pravima nacionalnih manjina i o utrošku sredstava osiguranih u Državnom proračunu Republike Hrvatske za 2017. godinu za potrebe nacionalnih manjina, Izvješće o poslovanju slobodnih zona u Republici Hrvatskoj u 2017, piše N1.

VIDEO Buduća ministrica vanjskih poslova Hrvatske Marija Pejčinović Burić, osim engleskog, govori dobro i srpski

Grmoja dan nakon nasrtaja Plenkovića: Maske su pale, niti jednu riječ koju sam jučer rekao ne bih povukao već bih još ‘podebljao’ stvari

Izbečene oči premijera spremnog na ulični okršaj slika su prave bijede ove vlasti, istinski prijezir neistomišljenika samo je srce totalitarizma

Facebook Komentari