Prosvjed protiv zatvaranja rafinerije u Sisku

Članovi Stožera za obranu rafinerije Sisak okupili su se na pa parkiralištu rafinerije kako bi prosvjedovali protiv prestanka prerade nafte u toj rafineriji.

U Sisku je reporter Dnevnika Nove TV Domagoj Mikić, koji javlja kako se okupilo dvjestotinjak radnika, koji uz sirene i zviždaljke kreću u prosvjednu šetnju gradom.

Ina je u prosincu prošle godine najavila da će se Rafinerija Sisak pretvoriti u industrijski centar, a prerada nafte će se preseliti u Rijeku. Prerada sirove nafte će se u Sisku obavljati do lipnja, kada se očekuje proces tranformacije.

Ministar energetike Tomislav Ćorić jučer je rekao da ta odluka “nema alternativu, bez obzira je li RH vlasnik 44 ili 100 posto dionica Ine”. Također je rekao da “sudbina i budućnost” radnika “ni na koji način neće biti dovedena u pitanje”.

Predrag Sekulić, koordinator Stožera za obranu Rafinerije nafte Sisak, rekao je tijekom javljanja uživo u Dnevnik Nove TV da radnici zahtijevaju da ih primi Vlada, što se do sada nije dogodilo.

“Želimo pokazati svoje podatke i usporediti ih s onima iz Ine. Isto tako, želimo poslati poruku da smo još uvijek tu, da smo jaki, i da znamo za što se borimo”, rekao je Sekulić te dodao da će “već ovih dana iz ove rafinerije otići prvi ljudi jer se na njih stalno vrši pritisak”.

VIDEO Goran Marić 2016.: Tko dopusti zatvaranje rafinerije u Sisku i tko pridonese takvom razvoju situacije, mora ga se proglasiti nacionalnim izdajnikom

Share This Article