Oko u glavi: Plenković objasnio zašto je krenuo prema Grmoji u Saboru

Premijer Andrej Plenković komentirao je današnje događaje u Saboru.

Komentirao je sukob između njega i zastupnika Mosta, Nikole Grmoje.

Dio zastupnika, a tu mislim na zastupnike Mosta, unose teme koje nisu dio Izvješća o sastancima Europskog vijeća i govor mržnje. I danas najteže klevetničke optužbe Grmoje prema potpredsjednici Vlade i ministrici vanjskih poslova, i nakon toga meni za veleizdaju. Kad netko u Saboru kaže da sustavno radite za interese druge države, u ovom slučaju Srbije, to je nedopustivo. S ovime je prijeđena granica onoga što je normalno u Hrvatskom saboru, rekao je Plenković.

Objasnio je i Grmojinu izjavu da je krenuo prema njemu. “Ja sam ga išao pitati na koga je on to mislio, ali je izašao iz Sabora”, rekao je Plenković, dodavši da nekoliko zastupnika Mosta iznosi brojne uvrede, difamacije i klevete u Saboru. “Nema potrebe za repeticiju zahtjeva za dijalogom”, rekao je.

Komentirao je i ispad ministra obrane, Damira Krstičevića, koji je na pod bacio maketu aviona koju mu je donio SDP-ov Franko Vidović.

Imamo u današnje vrijeme društvenih mreža, interneta, jedan broj zastupnika koji koriste različite kreativne metode da pokažu biračkom tijelu da postoje. Nosile su se majice, donosili papiri, makete. Ja sam primio maketu, doduše F-14, a ne F-16, dakle nisu uspjeli ni kupiti avion o kojem se radilo. Mislio sam da je to za moga sina od četiri godine, ali se koristi ljepilo i modelarstvo, a to je za djecu od deset godina, rekao je premijer. , donosili su se paprii, makete, ja sam primipo maketu f-14, nisu uspjeli kupiti avion o kojem se nije radilo, mislim da je to za mog sina od četiri godine, ali to se koristi i ljepilo i modelarstvo, za djecu od 10 godina.

Što se tiče izjave Davora Ive Stiera, koji je gostujući u N1 studiju uživo na pitanje razmišlja li o kandidaturi za predsjednika HDZ-a odgovorio: “Zašto ne?”, premijer je kazao da nije vidio tu izjavu. “Ako je to bilo nekakvo pitanje, a to bio njegov odgovor, to je njegov stav”, rekao je Plenković.

Premijer je komentirao aktualno prijepodne u Saboru, koje je bilo dosta burno.

Dobro je da imamo i dinamičnije i živahnije tonove, ali ovakve vrste klevetničkih izjava ne mogu proći, ja neću dopustiti da nas u HDZ-u i Vladi netko, uz sve što radimo, brojne aktivnosti Republici Hrvatsokj u interesu ljudi u Hrvatskoj i u interesu suživota, ja sam mu (Grmoji, op. a.) rekao da svojim nastupima on pokreće spiralu govora mržnje.Ja to dopustiti neću, a da pritom mene, koji činim sve da smirujem tenzije, u bilo kojem smislu optuži za veleizdaju, to ne dolazi u obzir. To nije normalno i ja to neću dopustiti. To je to, to vam je Most, vidite tko su i što su”, rekao je Plenković, piše N1.

FOTO Burno u Saboru, Grmoja: Plenković se krenuo fizički obračunati samnom

Facebook Komentari