FOTO Burno u Saboru, Grmoja: Plenković se krenuo fizički obračunati samnom

Saborski zastupnik Nikola Grmoja optužio je premijera Andreja Plenkovića da je na njega fizički nasrnuo. Grmoja je u Saboru kazao kako je doživio to da se ‘premijer ide sa mnom fizički obračunati’.

– Niste uopće reagirali na to – poručio je Grmoja Gordanu Jandrokoviću.

Jandroković je na te primjedbe Grmoji dao drugu opomenu i oduzeo mu pravo na riječ do kraja sjednice.

Incident se dogodio tijekom desetominutne stanke u Saboru koju je zatražio Jandroković i to nakon govora Nikole Grmoje, piše Večernji.

Grmoja je objasnio da su ga ostali zastupnici zaustavljali: On je krenuo fizički prema meni, ja ne znam što bi se dogodilo!

Naime, pojasnio je Grmoja, Plenković je izgubio živce za vrijeme rasprave, kada mu je rekao svoju ocjenu na osnovu argumenata, da radi, kao i ministrica Marija Pejčinović Burić, u korist Srbije, jer nisu spriječili otvaranje poglavlja u pregovorima te zemlje s EU.

Uslijedila je stanka, a u stanci je Plenković krenuo u fizički obračun, koji su spriječili drugi zastupnici.

“Kolega Borić dobacio je kolegici Strenja Linić što se ti javljaš što si ti napravila za Hrvatsku. Ja sam reagirao i rekao da je za razliku od njega i anemičnog kolegica bila na ratištu impresivan broj dana. Tada je premijer Plenković krenuo prema meni. Ne znam tko ga je od zastupnika zaustavio. Ja ne mogu tvrditi što bio on napravio, ali je krenuo prema meni, što ti pričaš i zaustavljali su ga. Bilo bi neozbiljno da tvrdim da bi me udario, ali je krenuo prema meni.” ispričao je Grmoja za N1.

Branimir Bunjac, zastupnik Živog zida, objavio je na Facebooku fotografiju u koju je napisao da HDZ-ovci hoće tući oporbene zastupnike “jer briselski činovnik ne može podnijeti kritiku rada svoje vlade”

Facebook Komentari