Predsjednica RH ide kod Erdogana koji danas kaže: Alija me je zadužio da brinem o Bosni, Turska brine o napretku čitave regije

Ad

Turska je zemlja svih ljudi koji u njoj žive, ali i sve naše braće koja žive izvan granica Turske, poručio je danas predsjednik zemlje Recep Tayyip Erdogan.

“Nikada nismo i nećemo dozvoliti podjele među ljudima. Turska je zemlja svih njenih građana. Turska je otvorila vrata svojoj braći koja žive izvan njenih građana. U Turskoj smo ugostili našu braću Kurde iz Kobanija”, rekao je Erdogan.

Erdogan je poručio i da nitko ne treba očekivati da Turska sjedi skrštenih ruku dok se kriza iz Sirije pokušava preliti na njen teritorij.

“Alija me je zadužio da brinem o Bosni, Turska brine o napretku čitave regije”, poručio je predsjednik Turske.

Predsjednica sutra u Turskoj

Na poziv predsjednika Republike Turske Recepa Tayyipa Erdoğana predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović boravit će 16. siječnja 2019. godine u uzvratnom, državnom posjetu Republici Turskoj, priopćeno je iz Ureda predsjednice.

Državni posjet Republici Turskoj predsjednica Grabar-Kitarović započet će polaganjem vijenca na grobnicu Mustafe Kemala Atatürka te radnim sastankom u Parlamentu Republike Turske.

Ceremonijom svečanog dočeka u Uredu predsjednika Republike Turske započet će susret predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović i predsjednika Republike Turske Recepa Tayyipa Erdoğana, nakon kojeg će uslijediti tête-á-tête susret dvoje predsjednika te bilateralni sastanak izaslanstva Republike Hrvatske i Republike Turske.

U nazočnosti dvoje predsjednika potpisat će se Program suradnje u području kulture i umjetnosti 2019. – 2021. i Protokol suradnje u okviru Projekta Islamskog kulturnog centra u Sisku između Turske agencije za suradnju i koordinaciju (TIKA) i Islamske zajednice u Republici Hrvatskoj. Nakon potpisivanja dokumenta predviđene su izjave predsjednika Erdoğana i predsjednice Grabar-Kitarović, priopćeno je iz Ureda predsjednice.

Facebook Komentari