Penava: Ne možemo sada dopustiti da učenici iz nastave na srpskome jeziku u Vukovaru sjede pri izvođenju hrvatske himne

Republika Hrvatska danas obilježava 27. godišnjicu međunarodnog priznanja te 21. godišnjicu dovršetka mirne reintegracije hrvatskoga Podunavlja i završetka mandata UNTAES-a.

Tada je hrvatsko Podunavlje mirnim putom vraćeno u ustavno pravni poredak Republike Hrvatske.

Obilježavajući godišnjice izaslanstvo Grada Vukovara predvođeno gradonačelnikom Ivanom Penavaom položilo je vijenac i upalilo svijeće na Memorijalnome groblju žrtava iz Domovinskoga rata u Vukovaru.

Odana je počast i zahvalnost svima koji su se borili i žrtvovali svoje živote za Republiku Hrvatsku.

Penava je rekao da su u Domovinskome ratu u Vukovaru ljudi ginuli zbog hrvatske države, njenoga stijega i himne te da ne možemo sada dopustiti da učenici iz nastave na srpskome jeziku u Vukovaru sjede pri izvođenju hrvatske himne.

Molitvu je predvodio fra Ivica Jagodić, župnik Župe sv. Filipa i Jakova i gvardijan Franjevačkoga samostana u Vukovaru, piše Hrvatski radio Vukovar.

Brkić: Razumijem Penavu; Glavaš: Mogu reći da bi netko mogao završiti u loncu; Kuščević: Pozivam ga da radimo na pomirenju, a ne svađama i podjelama

Milinović Penavi nakon Plenkovićeve izjave: E to ti je tako i ja sam bio “nadležan” kao i ti i mnogi drugi kada je trebalo skupljati glasove za parlamentarne izbore

Plenković o SDSS-ovoj velikosrpskoj politici: Nije Penava tu da vodi stranku

Penava okarakterizirao Plenkovićevog partnera SDSS kao nositelja velikosrpske politike

Facebook Komentari