Milinović Penavi nakon Plenkovićeve izjave: E to ti je tako i ja sam bio “nadležan” kao i ti i mnogi drugi kada je trebalo skupljati glasove za parlamentarne izbore

Konferenciju za novinare vukovarskog gradonačelnika Ivana Penave o “velikosrpskoj puzajućoj agresiji”, ali i reakciju premijera Plenkovića, na Twitteru je komentirao bivši HDZ-ovac Darko Milinović.

Vukovarski gradonačelnik Ivan Penava na jučerašnjoj konferenciji za novinare ustvrdio je da je Vukovar “epicentar kontinuirane velikosrpske puzajuće agresije”.

Nije dugo trebalo čekati odgovor predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića koji je vukovarskom gradonačelniku poručio da nije nadležan za vođenje politike HDZ-a.

Komentar Andreja Plenkovića potaknuo je bivšeg HDZ-ovca Darka Milinovića koji je cijelu priču sarkastično komentirao na Twitteru.

“Ivane, čujem da nisi nadležan voditi politiku HDZ-a. E to ti je tako i ja sam bio “nadležan” kao i ti i mnogi drugi kada je trebalo skupljati glasove za parlamentarne izbore,a kad sam imao drugačije mišljenje od nadležnih moja “nadležnost” je naprasno prestala, ups…pardon izbačena…”

Podsjetimo, nakon što je izbačen iz stranke Milinović je ostao Ličko-senjski župan, ali bez potpore u skupštini. Naime, pao mu je proračun jer je 14 vijećnika koalicije HDZ-HSS-HSP AS-HSU bilo suzdržano, a podržalo ga je tek 11 vijećnika, i to bivši članovi HDZ-a okupljeni u nezavisni klub i vijećnici s liste Bura promjena.

Sada se čeka odluka Vlade RH o imenovanju povjerenika koji će u roku od tri mjeseca morati organizirati izbore za novi saziv tog predstavničkog tijela.

Penava okarakterizirao Plenkovićevog partnera SDSS kao nositelja velikosrpske politike

Plenković o SDSS-ovoj velikosrpskoj politici: Nije Penava tu da vodi stranku

Facebook Komentari