Krstičević o mailovima veleposlanstva SAD-a: Pitanje je puno složenije, vođena je iznimno intenzivna komunikacija na nekoliko razina

Ministar obrane Damir Krstičević reagirao je na mailove objavljene u hrvatskim medijima, a u kojima američko veleposlanstvo upozorava ministrova pomoćnika da Izrael možda neće dobiti dozvolu za prodaju F-16 Hrvatskoj. Ministar za Dnevnik Nove TV ne demantira postojanje takvog maila koji je stigao još u prosincu 2017. godine.

– Tijekom postupka vođena je intenzivna komunikacija i bilo je puno elemenata i pitanja koja smo rješavali u dogovoru s našim partnerima jer se radi o izrazito kompleksnom projektu. Zbog odgovornosti prema projektu odradili smo niz dodatnih konzultacija i s američkom i izraelskom stranom. Stoga ne bih komentirao samo neke dijelove te komunikacije jer je pitanje bilo puno složenije, kazao je Krstičević.

– U ovako složenom procesu izmijenjeno je više od tisuću mailova, vođena je iznimno zahtjevna korespondencija na nekoliko razina, održan je niz konzultacija sa svim stranama. Naravno da je i problematika izdavanja TPT-a između ostaloga bila u fokusu.

Ali ono što je bitno ponavljam: ni jednim službenim dokumentom američka strana nije zabranila prodaju izraelskih zrakoplova Hrvatskoj, nego im je izdala i službeno predodobrenje koje je bilo nužno za valjanost izraelske ponude, dodao je ministar.

VIDEO Analiza – Gjenero i Pavelić: Propala nabavka zrakoplova i mogućnosti kod dogovaranja novih; Predsjednica RH, učinci za mandata i kandidati za njeno mjesto; Penavine kritike i političke perspektive

Facebook Komentari