Vozači Autotroleja pobjegli u sretnije krajeve, Rijeka ima sve manje školaraca, radnika.. ali SDP je postojan na vlasti

Zbog nedovoljnog broja vozača na tržištu rada Komunalno društvo Autotrolej prisiljeno je privremeno izmijeniti vozni red i to spajanjem linija, skraćivanjem vremena rada linija i smanjenjem broja polazaka, javili su prije nekoliko dana iz Autotroleja

U najfrekventnijim periodima radnog dana zadržat će se postojeći broj polazaka kako bi usluga Autotroleja ostala na istoj razini u vrijeme dolaska i odlaska građana na posao i u škole, objasnili su.

Glasnogovornica Autotroleja objasnila je da su morali smanjiti opseg linija jer nema vozača, ali je i manje učenika, radnika…pa će se neke linije orijentirati uglavnom na dolazak i odlazak ljudi s posla.

Od ponedjeljka, 14. siječnja, na snagu stupa vozni red gradskih linija sa slijedećim izmjenama:

Linija 1A Marčeljeva Draga – Delta

Umjesto na relaciji Marčeljeva Draga – Delta, linija 1A prometovat će skraćeno, od okretišta Marčeljeva Draga do Prenoćišta Kantrida (Hotel 3. maja), i nazad nazad istom trasom u povratku. Predviđena stajališta za presjedanja na liniju 1 su obostrana stajališta u Liburnijskoj ulici (stajališta Vere Bratonje) prije skretanja prema Marčeljevoj Dragi.

Linija 1B Strmica-Tower centar

Linija prometuje u kraćem vremenskom periodu i to od 5,10 do 8,35 i 13,00 do 17,00 sati.

Linija 3 Delta-Grbci i linija 3a Jelačićev trg- Bezjaki

Linije 3 i 3a spojene su u jednu liniju (ostaje Linija 3), koja će prometovati u polasku redovitom trasom linije 3 do Drnjevića, zatim do naselja Bezjaki. U povratku prometuje od Bezjaka preko Šumci do Grbci i nastavlja redovitom trasom linije 3. Polasci iz naselja Bezjaki za OŠ Zamet prometuju redovito

Linije 5a Drežnička – Tibljaši i 5b Drenova-Kablari-Petrci

Linije 5a i 5b spojene su u jednu liniju (ostaje linija 5a) koja će prometovati redovitom trasom linije 5a od stajališta na rotoru Škurinje preko Tibljaši, Stupari, Petrci i Kablara do Centralnog gradskog groblja Drenova, i nazad istom trasom u povratku.

Linija 8a Jelačićev trg – Kampus

Prometovat će skraćeno i to od 7,30 do 9,00 sati i 14,00 do 16,00 sati.

Linija 9 Delta – Baraći,

Umjesto cjelodnevnog prometovanja, prometuje skraćeno i to od 7,00 do 9,00 sati i 13,00 do 17,00 sati, piše Riječanin.

Facebook Komentari