Todorić: Vujčić u razgovoru za N1 javno izriče ključno priznanje…

Ad

Ivica Todorić komentirao je danas prošlotjedni intervju guvernera HNB-a Borisa Vujčića na N1 televiziji.

”Boris Vujčić u intervjuu za N1 javno izriče ključno priznanje – da je Knighthead kupio bitan dio obveznica Agrokora u periodu NAKON tajnih sastanaka”, napisao je Ivica Todorić na Twitteru.

Podsjetimo, u razgovoru za N1 guverner Vujčić, o sastabncima s predstavnicima Knightheada je rekao:

“To je sasvim normalan dio mog posla. Sastajem se s više od stotinjak investitora, potencijalnih kreditora. Jedan od njih je bio Knighthead, koji je u Agrokoru igrao značajnu ulogu. Oni su predstavljali jednog od dva najveća kreditora Agrokora, budući da su, prvi put kad sam se našao s njima, rekli da u tom trenutku konsolidiraju 40 plus posto vlasnika obveznica, drugi put 50 plus.”

Jesu li vam to dokazali?

“Nisu dokazali niti me zanimalo jer nisam imao konkretan posao u toj priči, nego sam ih uputio na Vladu i upravu Agrokora.”

Zašto niste komunicirali te sastanke?

“Jer ne komuniciram ni sve ostale sastanke. To je stvarno moj svakodnevni posao. Još manje jer HNB formalno nije bio uključen u Agrokor. Kad sam shvatio tko su što su, uputio sam na one s kojima mogu raditi i na koncu su završili kao kreditor Agrokora. Tu nema apsolutno ništa što je sumnjivo, što je čudno…”

Facebook Komentari