Ježevo: Šestorica stranaca napala policajce, tri policajca lakše ozlijeđena

Šivša nona!, na albanskom jeziku povikao je Aleksander N., jedan od “korisnika” usluga Prihvatnog centra Ježevo kada su 9. siječnja u 8 sati dvojica policajca obilazili sobe u kojima su smješteni stranci te ih provjeravali i budili.

Riječi koje im je uputio u stvari su bile sočna psovka, a to mu nije bilo dovoljno pa je jednog policajca uhvatio za jaknu, dok je njegov cimer Ervin L. šakom pokušao udariti policajca u glavu. Nakon toga Aleksander N. i Ervin L. nastavili su udarati dvojicu policajca po glavi i tijelu. Policajci su im naređivali da prestanu, a kako su se napadači oglušili na policijske zapovjedi, policajci su upotrijebili silu da bi ih svladali. Nakon što su ih svladali, odveli su ih u posebnu prostoriju, a samo 40-ak minuta kasnije isti policajac, koji je napadnut u 8 sati, ponovo je bio meta napada. Ovaj put su njega i njegovog kolegu u blagovaonici Prihvatnog centra, za vrijeme doručka napala četvorica Albanaca – Oliver T., Leli S., Gilaj G. i Antonio L. Njih su četvorica dvojicu policajaca istovremeno hvatali rukama oko vrata te su ih udarali nogama po glavi i tijelu, a dvojici policajaca u pomoć su priskočila druga dvojica kolega pa su zajedno svladali napadače.

U tom napadu trojica policajaca su lakše ozlijeđena, a šestorica Albanaca su na koncu zaradili prijavu zbog napada na službenu osobu. Dovedeni su pred suca istrage Županijskog suda u Zagrebu, koji im je odredio jednomjesečni istražni zatvor zbog opasnosti od bijega. Albanci su u iskazima danim na policiji i tužiteljstvu tvrdili da su policajce napali jer ih policajci u Ježevu navodno zlostavljaju i tuku, piše Večernji.

Facebook Komentari