Červar: Uživamo u svojoj igri i timskom duhu, a kritičari nas ne zanimaju

Hrvatska rukometna reprezentacija upisala je i treću pobjedu na Svjetskom rukometnom prvenstvu, a izbornik Lino Červar nije skrivao svoje zadovoljstvo.

“Nisu nas Makedonci uspjeli nadmudriti zahvaljujući igračima, jako su dobro igrali. Zasluženo smo dobili, znali smo rješavati u obrani situacije 7 na 6 i zatim to materijalizirati. Važna je ovo pobjeda, sad prenašamo dva boda. Ali i pored pobjede, moramo misliti na iduće bodove, na utakmicu sa Španjolskom. Moramo biti skromni, dobro se spremiti, i pored ovakve publike pokušati napraviti iznenađenje jer oni su prvaci Europe, na nama je da se borimo. Taktički smo odigrali dobro, obrana je dobro funkcionirala, napad je bio lucidan i inteligentan. Držali smo utakmicu pod kontrolom i zatim smo ih kaznili kad su se otvorili.”

Kiro Lazarov je večeras zaustavljen, ni jedna ni druga strana nije odustajala od igre 7 na 6?

“Da, ali mi smo bili uspješniji. Mi smo to realizirali, oni nisu uspjeli onako kako su to zamislili. Dobro smo analizirali Makedonce, bili smo sigurni u sebe i dečki zaslužuju sve pobjede, od Duvnjaka do najmlađeg, do Vide.”

Velika raznovrsnost krasila je danas Hrvatsku u napadu. Čak 10 igrača, uključujući i vratara Šegu, upisali su se u strijelce.

“Da, to znači da uživamo u timskoj igri i duhu. Znam da bi ljudi od nas svašta htjeli iz ljubavi. Ima i onih koji nas kritiziraju, ali nema veze. Mi idemo svojim putem, to su zdravi i pošteni dečki, njihova ljubav prema reprezentaciji nema kraja. Oni daju sve od sebe, nekad malo slabije izgledamo, ali ponos i čast nam je predstavljati Hrvatsku.”

Sjajnu predstavu večeras je pružio i Igor Karačić.

“Je, kao i svi ostali, ali ja ne želim previše dijeliti tim. Snovi se sami ispunjavaju sa dobrim timom. Tim je broj jedan, a ja ću ih sve pohvaliti.”

Luka Cindrić u prošloj je utakmici odmarao, danas jednostavno nije bio potreban.

“Istina, i bez njega su odlično igrali. Nije nam trebao.”

Iskren je izbornik kad ga se pita o željenoj igri, pa će reći kako ovo još uvijek nije Hrvatska kakvu on želi.

“Ja sam realan. Ne želim ljudima lagati, nije to onakva igra i generacija kakvu smo imali. Mi prije svega želimo vratiti kult reprezentacije, iako je on i sada i prethodnih godina bio na vrlo visokoj razini. Moramo biti ponosni da smo jedina reprezentacija na svijetu koja je zadržala kontinuitet rezultata. Uvijek smo blizu prvih pet. Igrati svake godine na velikom natjecanju, s obzirom da smo tako mala zemlja s nikakvom infrastrukturom. Što god naši dečki naprave, za mene su vrh.” , piše RTL.

Duvnjak: Puni smo samopouzdanja nakon pobjede, živimo i igramo jedan za drugog

UŽIVO SP rukomet: Kauboji krenuli snažno protiv Makedonije, muška borba i zaslužena pobjeda

Facebook Komentari