Krstičević u Dnevniku: Moja odgovornost je da RH bude sigurna

Ministar obrane Damir Krstičević izjavio je za središnji Dnevnik HRT-a da je Hrvatska u poslu sa zrakoplovima sasvim čista.

– Ne smatram se odgovornim ni ja, niti moji suradnici. Kroz cijelo postupanje ništa nismo napravili protivno interesima Hrvatske i njenih građana. Moja odgovorenost je da Hrvatska bude sigurna, da ima jaku i modernu vojsku, a ja ću i dalje raditi profesionalno posao kao i do sada, rekao je ministar Krstičević.

Na pitanje je li državni vrh ugrozio sigurnost države i konstataciju da oporba traži smjenu ministra, Krstičević je kazao da oporba ima pravo na to.

– SDP je bio na vlasti od 2011. do 2015. godine. Imali su dovoljno vremena da sustavno riješe pitanje hrvatskog ratnog zrakoplovstva. Ne samo da to pitanje nisu riješili, već su napravili remont zrakloplova u Ukrajini, a to je učinjeno loše. Avioni su trebali doći u letnom stanju, a nisu već su došli u kamionima itd. Za razliku od njih ova vlada se od početka uhvatila u koštac s pitanjem hrvatskog ratnog zrakoplovstva, rekao je Krstičević.

Odgovarajući na pitanje tko je kriv za neuspjeh u poslu s avionima, Krstičević je kazao: Vidjeli ste da je jučer došla izraelska delegacija. Oni su jučer priznali da je to njihova odgovornost. Rekli su, što se tiče Hrvatske, da smo mi svoj posao vodili vrlo profesionalno i vrlo odgovorno. Hrvatska je postavila sva potrebna pitanja i dobila je sva potrebna jamstva, kazao je.

Facebook Komentari