Filmska potjera i u centru Zagreba: Nekoliko je osoba ozlijeđeno

Nekoliko je osoba ozlijeđeno u sudaru koji se sinoć dogodio na križanju Hebrangove i Preradovićeve ulice u centru Zagreba.

Kako neslužbeno doznaje Dnevnik.hr, vozač jednog automobila bježao je od policije.

Vozač se naime nije zaustavio policijskim službenicima, nakon čega je uslijedila potjera, a potom i sudar. Kako se neslužbeno doznaje, ima ozlijeđenih.

Kao u filmovima. Tako su zagrebačke ulice izgledale u četvrtak oko 23 sata kada je policija preko pola grada jurila za nesavjesnim 40-godišnjim vozačem u pokušaju da ga zaustavi. Ispostavit će se na kraju da je vozio bez vozačke dozvole koju nema jer nikada (!?) nije položio vozački ispit. Je li to bio razlog zbog kojeg nije htio stati policiji ili nešto drugo, trebalo bi se utvrditi kriminalističkim istraživanjem, piše Večernji.

Rezultat sumanute jurnjave po centru Zagreba jedna su teže i tri lakše ozlijeđene osobe, a sve je počelo u 23.05 kada je policija u Ulici Ribnjak pokušala zaustaviti Škodu Fabiju čakovečkih oznaka. Njome je upravljao 40-godišnjak i kretao se u smjeru juga, a policijsko zvučno i svjetlosno signaliziranje da stane jednostavno je ignorirao. Umjesto toga, 40-godišnjak je na pješačkom semaforu u Ulici Ribnjak skrenuo ulijevo preko pune crte u trak koji je namijenjen kretanju vozila iz suprotnog smjera.

Potom je zaobišao vozilo koje je bilo zaustavljeno ispred njega, nakon čega je nastavio voziti pritom prošavši kroz crveno svjetlo. Nastavio se voziti kroz Palmotićevu ne mareći pri tome za policiju koja je krenula u potjeru za njim pokušavajući ga zaustaviti. U križanje Palmotićeve i Boškovićeve ulice 40-godišnjak je ušao tako da je ponovno prošao kroz crveno svjetlo, a potom je skrenuo u Boškovićevu, vozeći se dalje prema Hebrangovoj. Po Hebrangovoj ulici 40-godišnjak je vozio po lijevom prometnom traku do križanja s Preradovićevom, gdje je opet prošao kroz crveno. U tom trenutku naletio je na Renault Megane zagrebačkih oznaka kojim je upravljao 38-godišnjak. On se kretao Preradovićevom u smjeru juga te je u raskrižje ušao propisno, jer je bilo zeleno za njegov smjer kretanja.

Od siline udarca Škoda je odbačena ulijevo, a Renault u desno. Škoda se nastavila nekontrolirano kretati, pri čemu je sletjela s kolnika, udarila u metalne stupiće, a zatim i zid zgrade u Hebrangovoj 13. I Renault je sletio s kolnika te je također udario u metalne stupiće i zid iste zgrade. Vozač Škode teško je ozlijeđen, dok su lakše ozljede zadobili njegova suvozačica (42), vozač Renaulta (38) te dvoje putnika iz Renaulta. Teško ozlijeđenom 40-godišnjaku koji je skrivio jurnjavu po zagrebačkim ulicama pomoć je pružena u KBC-u Zagreb i u Bolnici za plućne bolesti Jordanovac. Izvađena mu je krv kako bi se ustanovilo je li bi alkoholiziran, a policija zbog težine njegovih ozljeda još nije stigla razgovarati s njim, piše Večernji.

Filmska potjera u Karlovcu, morali su im propucati gume da ih zaustave

Facebook Komentari