Tragedija u Dubrovniku, izbio požar u hidroelektrani: Ima ozlijeđenih, jedna od tri nestale osobe pronađena mrtva

Foto: Vatrogasna postrojba Zagreb

Požar u hidrocentrali Plat je ugašen, potvrdio je načelnik PU Dubrovačko-neretvanske Ivan Pavličević. Što je uzrok požara još nije poznato, a vještačenje će provesti centar Ivan Vučetić. Posljednja informacija govori da je pronađeno tijelo radnika, jednog od trojice nestalih, piše HRT.

– Mogu potvrditi da su oko 14 sati ronioci pronašli beživotno tijelo muškarca u vodovodnom kanalu koji spaja centar hidrocentrale sa morem. Tijelo je izvučeno na površinu, a očevidom će se utvrditi identitet, rekao je načelnik PU dubrovačko-neretvanske Ivan Pavličević. Za dvojicom nestalih radnika i dalje se traga.

Tri su osobne zbrinute u bolnici.

– U ovome trenutku u OB-u Dubrovnik nalaze se tri osobe. To su djelatnice tvrtke u kojoj se dogodila havarija. U ovom su trenutku svi izvan životne opasnosti te se provode dijagnostičko-terapijski postupci vezano za ozljede nastale zbog udisanja dima, potvrdio je za HRT ravnatelj Opće bolnice Dubrovnik Marijo Bekić.

Državni tajnik za zaštitu okoliša i stručnjak za vode Mario Šiljeg izjavio je novinarima nakon Vladine sjednice da još nemaju informacije o tome što se točno dogodilo, ali očekuju ih uskoro.

– Postoje informacije da je uspostavljen krizni stožer HEP-a. Ljudi su sada na terenu, inspekcijske službe Ministarstva zaštite okoliša. Vrlo skoro očekujemo nove informacije te da se otkrije uzrok požara, kazao je Šiljeg.
Dodao je da je hidroelektrana u Platu veoma važna za hidroenergetski sustav Hrvatske pa je planirana njezina nadogradnja.

– Na takvoj je poziciji da je idealna za proizvodnju električne energije, no sve te informacije koje nas zanimaju, uključujući i premijera, saznat ćemo vrlo skoro, istaknuo je Šiljeg.

HEP je priopćio da aktivno surađuje sa svim nadležnim službama, a uzrok požara utvrdit će se očevidom nakon završetka događaja.

– U ovom trenutku sve su aktivnosti usmjerene na dovršetak akcije gašenja požara i spašavanje radnika koji su se zatekli u opožarenom dijelu elektrane. Prioritet su zdravlje i životi radnika, ističe HEP.

Facebook Komentari