Nastavak suđenja Darku Kovačeviću Daruvarcu iza zatvorenih vrata: Kriv sam!

Ad

Darko Kovačević zvan Daruvarac, optužen za prijetnje i nanošenje teških tjelesnih ozljeda 18-godišnjoj Zadranki – na današnjem ročištu priznao je krivnju, potvrdio je novinarima odvjetnik žrtve Milan Petričić. Po izlasku iz sudnice Daruvarac nije davao izjave.

Na današnjem ročištu bila je i žrtva, međutim nije svjedočila – pročitan je njezin raniji iskaz. Ispitani su svi svjedoci, sutra će tužiteljstvo i obrana održati završne govore pa se može pretpostaviti da bi sutkinja mogla vrlo brzo donijeti presudu, možda i već sutra.

Punomoć Darku Kovačeviću otkazao je dosadašnji odvjetnik pa ga po prvi puta brani odvjetnik Boris Radman, javnosti poznat kao bivši sudac koji je vodio ponovljeni slučaj za kornatsku tragediju.

Suđenje je zatvoreno za javnost. Prijedlog je uputilo Općinsko državno odvjetništvo, zamjenik općinskog državnog odvjetnika Igor Vulić tvrdi kako će obrana ispitivanjem svjedoka pokušati difamirati žrtvu te propitivati njezin osobni život.

Nakon toga je svoje obraćanje imao i novi odvjetnik Darka Kovačevića, bivši sudac Boris Radman, koji je rekao kako je još 24. prosinca podnio podnesak Općinskom sudu da se svjedoci koji su do sada ispitani, dakle u ranijem postupku, ne ispituju nego da se samo pročitaju njihovi iskazi, piše HRT.

Facebook Komentari