VIDEO Goran Marić 2016.: Tko dopusti zatvaranje rafinerije u Sisku i tko pridonese takvom razvoju situacije, mora ga se proglasiti nacionalnim izdajnikom

Snimka Z1 televizije pokazuje da je ministar Goran Marić tijekom izborne kampanje 2016. godine- one koji odluče zatvoriti sisačku rafineriju nazvao – nacionalnim izdajnicima.

Nakon što se pojavila snimka u kojoj ministar državne imovine Goran Marić 2016. za Radio Banovinu obećava da neće dopustiti zatvaranje rafinerije u Sisku, što je izazvalo rasprave o odgovornosti za politička obećanja, pojavila se i snimka gostovanja Gorana Marića na Z1 televiziji iz iste godine.

“Tko dopusti zatvaranje rafinerije u Sisku i tko pridonese takvom razvoju situacije, mora ga se proglasiti nacionalnim izdajnikom”, izjavio je aktualni ministar državne imovine Goran Marić 26. kolovoza 2016. godine za Z1 televiziju.

Podsjećamo, u izjavi za radio Banovinu tijekom izborne kampanje 2016., ministar Marić izjavio je sljedeće:

“Jasno i javno obećajemo – nećemo dopustiti zatvaranje rafinerije u Sisku zbog značaja za gospodarstvo i jačanja ovog kraja. Prije ćemo se prestati baviti politikom nego dopustiti zatvaranja.”.

Nakon što ga je novinar N1 Hrvoje Krešić suočio s izjavom od prije dvije godine i pitao hoće li ispuniti obećanje i napustiti politiku ako se zatvori sisačka rafinerija, ministar je odgovorio da nije dao lažna obećanja i da ga se namjerno provocira pitanjem.

“Vi mene namjerno provocirate, a ja ozbiljno razgovaram, a vi izbjegavate to. Kažem da sam rekao da ću se zalagati da ne dođe do zatvaranja i ako bi bilo do mene ja bi dao ostavku. Da ja mogu odlučiti da se ne zatvori dao bih ostavku”, kazao je ministar Goran Marić prošle srijede.

Podsjetimo, Ina u sklopu poslovnog plana za 2019. godinu planira početak provedbe programa kojim bi prerada sirove nafte bila koncentrirana u rafineriji u Rijeci, dok bi u Rafineriji u Sisku bio industrijski centar s drugim djelatnostima.

Odluku Ine podržala je Vlada – ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić kazao je da je riječ o investicijskom ciklusu koji će prije svega dovesti do prijeko potrebne modernizacije rafinerijskog poslovanja, pri čemu je ocijenio da je transformacija poslovanja u Sisku “jednostavno put kojim Ina treba ići”.

Izjavu o ‘nacionalnoj izdaji’ pogledajte u videu:

Share This Article