Sin saborskog zastupnika Josipa Đakića, Ivan Đakić priveden zbog objave na Facebooku

Kako doznaje RTL, sin saborskog zastupnika Josipa Đakića, Ivan Đakić, priveden je na ispitivanje u policiju zbog govora mržnje iskazanog na Facebooku.

Naime, Mlađi je Đakić jučer na svojem facebooku objavio fotografiju osobe s ustaškim znakovljem koji u ruci drži odrubljenu glavu osobe s četničkim oznakama. “Svim ‘prijateljima’ Srbićima sretan Božić”, napisao je 22-godišnjak uz fotografiju.

Tijekom večeri na njegov je ispad reagirao i HDZ porukom kako oštro osuđuju takav govor mržnje te da će protiv njega pokrenuti stegovni postupak.

Danas je i Klub zastupnika SDSS-a sazvao konferenciju za medije na kojoj je tema bila govor mržnje na društvenim mrežama, nakon degutantne Facebook objave Ivana Đakića.

“Ovim bismo podsjetili na odredbe našeg kaznenog zakona koji ima odredbu koja regulira ovakvu vrstu ponašanja, a to je javno poticanje nasilja i mržnje”, rekao je Boris Milošević. ‘On (Ivan Đakić, op.a.) je izravno pozivao i poticao na mržnju i nasilje prema Srbima u RH”, kazao je Boris Milošević.

U Hrvatskoj narodnoj stranci – liberalnim demokratima zgroženi smo Facebook objavom sina saborskog zastupnika Josipa Đakića, kojom se širi govor mržnje i potiče na netrpeljivost te očekujemo brzu reakciju nadležnih institucija u ovom slučaju, piše HNS.

Ovakvim postupcima, fizičkom ili verbalnom nasilju i govoru mržnje s bilo koje osnove, u 2019. u demokratski uređenim zemljama ne smije biti mjesta.
HNS kao liberalna stranka smatra da svi nosimo odgovornost za izgradnju otvorenog i tolerantnog društva i na svima nama je odgovornost, a osobito na politici i osobama koje sudjeluju u javnom životu, da ovakve pojave najstrože osude, kažu u HNS-u.

Mladi Đakić ovako je ‘čestitao’ Srbima Božić, reagirao i HDZ čiji je član

Pupovac prozvao državni vrh zbog neosude objave Đakićevog sina

Facebook Komentari