FOTO Ovako je izgledao zastupnik AfD-a prije, a unutar teksta nakon atentata, policija traži počinitelje

Član njemačkog Bundestaga i predsjednik Alternativa za Njemačku (AfD) u Bremenu Frank Magnitz teško je pretučen od maskiranih napadača u ponedjeljak uvečer u Bremenu.

Kako javlja Weser-Kurier.de a prenosi Fenix-Magazin.de, napad se dogodio u blizini Kazališta na Goetheplatzu (Theaters am Goetheplatz) kada se Magnitz vraćao sa novogodišnjeg prijema lista Weser Kurier u prostorije svoje stranke u Bremenu.

Bremenska policija izvješćuje da je zastupnik AfD-a napadnut od više napadača (mediji navode trojicu) nakon što se sam vraćao sa jednog prijeme u gradu. Od još težih ozljeda političara AfD-a je spasio građevinski radnik koji mu je priskočio u pomoć i svojom hrabrom gestom zaustavio napadače koji su ga udarali drvenim letvama po tijelu i glavi.

Policija pretpostavlja da se radilo o politički motiviranom napadu od zasad nepoznatih napadača.

Snimke koje objavljuje njegova stranka, a o čemu izvješćuju njemački mediji, pokazuju kako je Magnitz doživio teške ozljede glave te kako se nalazi u bolnici.

Stranka AfD je zatražila od policije i državnog odvjetništva da otkriju počinitelje i izvedu ih pred sud zbog “kukavičkom napadu“ na zastupnika i predsjednika njehove stranke u Bremenu te taj dan nazvali “crnim danom za demokraciju u Njemačkoj”.

U posljednjih nekoliko mjeseci, stranka AfD je bila česta meta napada u Njemačkoj. Prošlog tjedna ured AfD-a u Döbelnu (Saska) teško je oštećen od podmetanja eksplozivne naprave. Srećom tada nitko nije ozlijeđen.

Za napad na Franka Magnitza policija iz Bremena traži svjedoke koji su vidjeli zločin ili koji mogu dati bilo kakve druge informacije o počinitelju ili počiniteljima. Telefonski broj policije za taj slučaj u Bremenu je: 04 21/362 38 88.

Facebook Komentari