MORH i Ured predsjednice oglasili se o “non paperu” State Departmenta

Lockheed Martin F-16 C/D Barak
Ad

Iz Ministarstva obrane te iz Ureda predsjednice oglasili su se o navodnoj službenoj izjavi State Departmenta o (ne)realizaciji hrvatsko-izraelskog dogovora o prodaji eskadrile F-16 Baraka.

“U Ministarstvu obrane ne postoji nikakav „non paper“ dokument u kojem se upozorava Republiku Hrvatsku da se ne odobrava prodaja izraelskih aviona Republici Hrvatskoj. Ministarstvo obrane arhivira zaprimljene akte, tako i akte i korespondenciju sa zemljama ponuđačima u postupku nabave višenamjenskog borbenog aviona”, izvijestili su iz MORH-a.

Oglasio se i Ured predsjednice.

“Predsjednica Republike Hrvatske nikada nije zaprimila nikakav dokument, kako ga u vašem upitu nazivate non-paper, iz kojeg proizlazi da postoje problemi u proceduri nabavke borbenih zrakoplova. Za sve tehničke pojedinosti postupka nabave zrakoplova molimo vas da se obratite nositelju postupka, Ministarstvu obrane RH”, objavili su.

Podsjetimo, američki State Department pripremio je navodno službenu izjavu o (ne)realizaciji hrvatsko-izraelskog dogovora o prodaji eskadrile F-16 Baraka i, prema najavama, bit će prijateljska i neće utjecati na odnose SAD-a i Hrvatske, piše N1.

Izraelci se u Zagreb dolaze ispričati jer nisu uspjeli uvjeriti Trumpovu administraciju da odobri prodaju F-16 C/D Baraka

Facebook Komentari