Brumnić i Beljak dali iskaz o političkoj korupciji: Razgovor je bio produktivan

Krešo Beljak, predsjednik HSS-a, jutros je bio na Oranicama gdje je dao iskaz vezano za sumnju u političku korupciju. On je prošli tjedan nakon što je još jedan zastupnik prešao u Klub Milana Bandića kazao da je zbog toga podnio kaznenu prijavu USKOK-u.

Nakon toga dobio je poziv da se javi policiji, a po izlasku iz policije, Beljak je kazao:

– Prvo želim zahvaliti institucijama što su tako ekspresno reagirale. Razgovor je bio produktivan, no o onome što sam iskazivao ne mogu javno govoriti jer sam potpisao izjavu i sam bi sebe izvrgnuo kaznenom djelu. U USKOK je došao i Zvane Brumnić, SDP-ov zastupnik u Zagrebačkoj skupštini. On je pozvan na ispitivanje u USKOK, nakon što su mediji prošli tjedan objavili informaciju kako mu je nuđeno tri milijuna kuna da pređe u Bandićev klub. Zbog medijskih natpisa USKOK je pokrenuo provođenje izvida.

U USKOK je došao i Zvane Brumnić, SDP-ov zastupnik u Zagrebačkoj skupštini. On je pozvan na ispitivanje u USKOK, nakon što su mediji prošli tjedan objavili informaciju kako mu je nuđeno tri milijuna kuna da pređe u Bandićev klub. Zbog medijskih natpisa USKOK je pokrenuo provođenje izvida.

O navodnoj političkoj korupciji već se duže vrijeme javno špekulira, a povod za te priče su takozvani preletači, odnosno zastupnici koji su iz drugih stranaka prešli k Milanu Bandiću. Njegov klub koji je na početku imao jednog zastupnika, sada ih ima 13, piše Večernji.

USKOK provodi izvide o navodnom nuđenju novca Brumniću da prijeđe k Bandiću

Facebook Komentari