Bernardić: Politička korupcija je vidljiva iz aviona

SDP-ovci koji su prešli u Bandićev klub su izdali svoje birače, izjavio je u Dnevniku HRT-a predsjednik SDP-a Davor Bernardić. Jedno je biti nezadovoljen a drugo je kasnije postati materijalno zadovoljen, jedno je izaći iz SDP-a a drugo je i podržati HDZ i vladajuće, dodao je.

– Politička korupcija je vidljiva iz aviona. Ljudi prelaze u klub Milana Bandića jer tamo ostvaruju nekakav interes pa je Krešimir Beljak napravio jedini logičan potez – prijavio je cijelu priču USKOK-u za što očito ima dokaza i indicije. Možda je najbolju legitimaciju te političke korupcije izrekao zastupnik Milana Bandića Robert Janković koji je rekao da su u taj klub dobro došli svi koji podržavaju Andreja Plenkovića – izjavio je Bernardić koji smatra da Bandić odrađuje prljavi posao za Plenkovića i kupuje mandate ne bi li mu sačuvao premijersku poziciju.

Bernardić smatra da Sabor ne održava volju građana i jedino što je fer su prijevremeni parlamentarni izbori. Od DORH-a ne očekuje ništa, vjeruje da je pod kontrolu premijera, što, kaže objašnjava i činjenicu da nema postupanja u aferama SMS, elitna prostitucija, Uljanik…

Na Europske izbore SDP ide samostalno, no u njihovoj opciji, kaže, ima mjesto za stranke i pojedince koji nisu dio nekakvog drugog kluba. Cilj im je dobiti tri mandata i vjeruju da će to i ostvariti.
Što se tiče anketa i rejtinga stranaka i političara, Bernardić smatra da će se vjerodostojnost najbolje pratiti na europskim izborima, oni su pravi test. Bit će zanimljivo, kaže, povući paralelu između rezultata na europskim izborima i rejtinzima stranaka koji su pojavljuju u iskazima pojedinih agencija.

Upitan kako bi SDP riješio krizu u Uljaniku, Bernardić je odgovorio kako prije svega ne bi čekali godinu i pol dana, nego bi počeli rješavati stvar od prvog dana.

– Država je vlasnik 25 posto Uljanika, vlada je imala sva izvješća na stolu i nije učinila ništa, dopustila je brojnim radnicima da završe na cesti. Ova vlada će ostati zapamćena kao vlada koja je ugasila Uljanik, Treći maj, Sisačku rafineriju ma da su govorili kako to nikad neće napraviti – izjavio je predsjednik SDP-a.

Bernardić je komentirao i glavnu temu u zemlji posljednjih tjedana – nabavu borbenih aviona.

– Ne zanima me tko je odgovoran, ali netko treba preuzeti odgovornost. Kupnja je propala, Hrvatska se je osramotila, međunarodni ugled smo prokockali i za tu blamažu netko treba preuzeti odgovornost. Koliko se još afera treba dogoditi u Hrvatskoj da bi netko odgovarao – upitao je Bernardić.

Share This Article