Gotova provjera uoči svjetskog prvenstva, Červar: Donio sam odluku, ali poštujem igrače i oni će prvi saznati

Hrvatska rukometna reprezentacija osvojila je prvo mjesto na HEP Croatia Cupu u Poreču koji je našim rukometašima poslužio kao posljednja provjera uoči skorašnjeg svjetskog prvenstva u Njemačkoj i Danskoj, piše RTL.

Nakon što je u petak pobijedila Crnu Goru sa 34-22, Hrvatska je u drugom dvoboju slavila protiv Italije sa 28-20.

Hrvatska je odlično ušla u susret i brzo je povela 3-0, a potom neobjašnjivo stala. Bili smo bez pravih rješenja pa su Talijani u 12. minuti uspjeli izjednačiti na 6-6. Hrvatska se potom odvojila na dva gola razlike, a u ‘plusu’ nas je držao Marin Šego koji je u prvih 20 minuta sakupio sedam obrana uz čak 50 posto obrana. Međutim, niti Šego nije uspio sve obraniti, pa je Italija u 26. minuti imala sjajnih 9-9. Na koncu možemo biti sretni što smo na poluvremenu imali barem jedan gol prednosti (11-10).

Nastavak susreta donio je nešto bolju igru hrvatske vrste. Nakon deset minuta igre u nastavku imali smo +5 (18-13), međutim uslijedio je novi pad i Italija je u zadnjih 10 minuta susreta ušla s minus dva (20-18). Završnica je ponovo pripala našim igračima. Serijom 4-0 pobjegli smo na +6 (24-18), a na koncu je završilo 28-20.

“Nisam zabrinut, mi smo se čuvali u ovoj utakmici. Za dva dana odlazimo u Njemačku i svi su pazili da se netko ne ozlijedi,” kazao je izbornik Lino Červar koji će prije puta u Njemačku prekrižiti pet igrača.

Červar je naglasio kako je donio odluku o konačnoj listi putnika za SP.

“Donio sam odluku, ali poštujem igrače i oni će prvi saznati,” naglasio je hrvatski strateg.

Najbolji igrač u hrvatskim redovima bio je Luka Stepančić sa sedam golova, a odlično su bili i vratari Filip Ivić sa 11 i Marin Šego sa sedam obrana. Damir Mandić je dodao pet, a Domagoj Duvnjak i Marin Šipić po tri gola. Kod Talijana najefikasniji su bili Andrea Carolo Parisini sa šest i Alessio Moretti sa četiri gola, dok je Domenico Ebner imao 10 obrana.

Uoči ove utakmice reprezentaciji je priključen Damir Bičanić, osvajač srebra na Mediteranskim igrama u Almeriji 2005. godine i Europskom prvenstvu u Austriji pet godina kasnije.

“Prije susreta s Italijom izbornik je obavio razgovor s Bičanićem te mu je objasnio svoja očekivanja i potrebu da se priključi suigračima u Poreču”, poručili su iz HRS-a.

Hrvatska: Ivan Stevanović, Filip Ivić (11 obrana), Marin Šego (7 obrana), Domagoj Duvnjak 3, Luka Stepančić 7, Ivan Vida 1, Zlatko Horvat 1, Igor Karačić 1, Alen Blažević, Manuel Štrlek 2, Željko Musa, Luka Šebetić, Ivan Slišković 1, Luka Cindrić 1, David Mandić 5, Krešimir Kozina 2, Halil Jaganjac, Leon Šušnja 1, Marin Šipić 3, Jakov Vranković, Damir Bičanić

Italija: Domenico Ebner (9 obrana), Vito Fovio, Andrea Colleluori, Alessio Moretti 4, Davide Bulzamini 1, Nicolas Dainese, Andrea Argentini, Thomas Bortoli 2, Nicolo D’Antino 1, Stefano Arcieri, Simone Mengon, Andreas Stricker 1, Ardian Iballi 1, Gianluca Dapiran, Dean Turković 1, Marco Mengon, Andrea Carlo Parisini 6, Michele Škatar 3

Hrvatsku prvi susret na svjetskom prvenstvu očekuje u petak, 11. siječnja u Munchenu protiv Islanda. Slijedi dan odmora, a potom ogledi protiv Japana (13. siječnja), Makedonije (14. siječnja) i Bahreina (16. siječnja). Posljednji susret u skupini B imat ćemo protiv Španjolske 17. siječnja, piše RTL.

Facebook Komentari