Orešković: Hrvatska je na putu da bude propali projekt

Dalija Orešković najavila je osnivanje stranke START u siječnju. S kakvim političkim programom kreće i s kim izlazi na političku scenu?

Može li uzeti birače nekoj od postojećih političkih opcijai nudi li njezina stranka nešto drugačije govorila je u emisiji Intervju tjedna Hrvatskog radija.
Orešković je rekla kako će stranka START biti stranka antikorupcije, razvoja i transparentnosti.

“Odlučili smo se za osnivanje stranke zato što je ona samo jedan administrativni i logistički preduvjet, a ideja je da se stvori jedan pokret koji će ljudima koji ne žele dobiti stranačku iskaznicu omogućiti da doprinesu svojim glasom, svojim idejama stvaranju programskih rješenja i poslužiti u svrhu promoviranja političkih ciljeva za koje se ta stranka zalaže”, naglasila je Orešković.
Orešković je rekla kako je Hrvatskoj potrebna stranka koja će zagovarati bitne promjene i sve ono što smo propustili napraviti u proteklih 25 godina, te je istaknula kako imamo državu, grb i zastavu, ali se postavlja pitanje imamo li institucije i onu vrijednost demokracije i očuvanja vladavine prava kakvu smo u Ustavu ispisali.

“Hrvatska je danas na putu da postane propali projekt”, ističe Orešković.

Orešković je naglasila, kako će težište programa stranke START biti na teritorijalnom preustroju, na izmjeni izbornog zakonodavstva, na demografskoj strukturi lokalnih jedinica, reformi pravosuđa, zdravstvenog sustava, mirovinskog sustava i sustava obrazovanja.
“Niti jedan ekonomski program neće uroditi plodom dok se ne riješi političko koruptivni problem u državi”, naglašava Orešković.
“Svaka nova vlast osim prošlih afera, generira i svoje. Niti jedna vlast do sada se nije proslavila s tolikim aferama kao ova aktualna, ističe Orešković i dodaje kako je strašno što na sve ove afere imamo zastrašujući muk.”

Facebook Komentari