Drama kod Čakovca: Napali policajce pa kamenom pogodili dijete u glavu i teško ga ozlijedili

Prava drama, pri čemu je ozlijeđeno petero ljudi od čega jedno dijete, odvijala se u Kuršancu kod Čakovca

Kako doznaje RTL. u Policijskoj upravi međimurskoj, 1. siječnja policija je dobila dojavu o krađi goriva na benzinskoj postaji u Puščinama u kojoj su sudjelovali 25-godišnji vozač i 28-godišnji suvozač iz Kuršanca. Nakon što su ‘natočili’ gorivo, dali su se u bijeg i nastavili voziti pri čemu su izazvali prometnu nesreću. 25-godišnjak, koji nije imao vozačku dozvolu, sletio je s kolnika i udario u dvorišnu žičanu ogradu, te pobjegao s mjesta nesreće.

Nedugo zatim, policijska ophodnja je primijetila automobil za koji su dobili dojavu o krađi goriva i prometnoj nezgodi.

“Nakon što su zaustavili osumnjičene, 25-godišnji vozač je izašao iz auta i počeo trčeći bježati. Policajci su ga sustigli i započeli s uporabom sredstava prisile. Tada je do njih došao 28-godišnji suvozač i napao policajce u čemu mu se pridružio i 25-godišnjak”, kazao je za Vijesti.hr Nenad Risek, glasnogovornik PU međimurske.

25-godišnjak i 28-godišnjak su pobjegli, ali su ubrzo pronađeni u mjestu Kuršanec koordiniranim djelovanjem policijskih službenika interventnih jedinica policije Policijskih uprava međimurske i varaždinske.

S obzirom da se tada okupila veća grupa mještana, policajci su privremeno zastali s postupanjem iz sigurnosnih razloga.

32-godišnjak iz te grupe je kamenjem gađao službeno policijsko vozilo pri čemu se jedan kamen odbio i pogodio dijete u glavu. Kako neslužbeno doznajemo riječ je o 12-godišnjaku koji je zadobio teške tjelesne ozljede i zadržan je na liječenju u Županijskoj bolnici Čakovec.

Pregledom u Županijskoj bolnici Čakovec utvrđeno je da je dvoje policijskih službenika zadobilo tjelesne ozljede. Osim toga, utvrđeno je da je 25-godišnjak prilikom bijega zadobio tešku tjelesnu ozljedu, a 28-godišnjak tjelesne ozljede.

Alkotestom je utvrđeno da je 25-godišnjak u organizmu imao 0,80 promila alkohola u krvi, dok je 28-godišnjak imao 1,19 g/kg alkohola.

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem sumnja da su 25 i 28-godišnjaci počinili kazneno djelo prisila prema službenoj osobi te je podnijeta kaznena prijava nadležnom državnom odvjetniku te su 2. siječnja predani pritvorskom nadzorniku Policijske uprave međimurske.

25-godišnjak će biti i prekršajno sankcioniran zbog izazivanja prometne nesreće, a protiv 32-godišnjaka će se podnijeti kaznene prijave nadležnom državnom odvjetniku zbog kaznenih djela teška kaznena djela protiv opće sigurnosti te oštećenje tuđe stvari, piše RTL.

Facebook Komentari