Bura u Posedarju napravila kaos, stradalo je nekoliko kuća

Kako javlja reporterka RTL-a Nikolina Radić Ančić u mjestu Posedarje od siline vjetra stradalo je nekoliko kuća. Vjetar je dignuo crijepove, srušio betonske dimnjake, a jedan je crijep pogodio automobil. Orkanska bura koja je na nekim dijelovima puhala brzinom većom od 160 km/h počupala je cigle, masline iz korijena…

Vatrogasci uklanjaju pala stabla, tende, rolete i reklame koje su se slomile uslijed jakih udara vjetra. Splitska Javna vatrogasna postrojba rano jutros je gasila požar na Karepovcu gdje su gorjela odložena drva.

Duž Jadranske magistrale (DC8) vozačima se savjetuje da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cesti.

Prema prognozi portala Severe weather Europe, naredna tri dana na našoj će obali puhati jaka bura, posebno na Kvarneru. Prema toj prognozi na južnom dijelu Kvarnera i sjevernom dijelu Dalmacije očekuju se udari vjetra brzine 150 km/h.

U cijeloj Hrvatskoj bit će umjereno do pretežno oblačno, vjetrovito te hladnije. Slabog snijega bit će povremeno u unutrašnjosti, a češće u gorju. Na Jadranu bi moglo pasti malo kiše, a moguć je i snijeg, osobito podno Velebita i na otocima. Najviša dnevna temperatura od 0 do 4 na kopnu te između 3 i 7 °C na obali i otocima, piše RTL.

Zbog olujnog vjetra zatvorena dionica A1 Sveti Rok-Posedarje

Zbog olujnog vjetra za sav promet zatvorene su: autocesta A1 Zagreb-Split-Ploče između čvorova Sveti Rok i Posedarje (obilazak za sva vozila je državnim cestama DC50 i DC27 preko Gračaca, Obrovca i Karina), DC54 Maslenica-Zaton Obrovački i Paški most, izvijestio je u četvrtak ujutro Hrvatski autoklub (HAK).

Samo za osobna vozila otvorena je: DC8 Jadranska magistrala, između Karlobaga i Svete Marije Magdalene.

Facebook Komentari