Odvjetnička komora odbacila prijavu protiv Šavorića zbog Grupe Borg

Kako N1 neslužbeno saznaje Hrvatska odvjetnička komora, nakon višemjesečnog postupka odbacila je prijavu protiv odvjetnika Borisa Šavorića, jednog od članova neformalne radne skupine poznate pod imenom Borg koja je pisala Lex Agrokor.

U postupku koji se vodio, Odvjetnička komora odbacila je prijavu, iako je ruska VTB banka u svom stavu zastupala mišljenje da je odvjetnik Šavorić prekršio odvjetničke odredbe.

Naime, odvjetnik Šavorić istodobno je bio pravni zastupnik VTB banke, i član radne skupine koju je oformila Vlada Republike Hrvatske, te je time bio u sukobu interesa. Odvjetnička komora zatražila je mišljenje o ovom slučaju od Vlade RH, USKOK-a i VTB banke. Vlada RH zastupala je stav da je BORG bio formalna radna skupina Vlade. USKOK je u svojem mišljenju naveo da o slučaju Lex Agrokor i skupine Borg nije pokrenut nikakv postupak državnog tužiteljstva. VTB banka je u svojem stavu zastupala stav da je odvjetnik Šavorić kriv jer je istodobno zastupao i VTB banku i bio član radne skupine.

Odvjetnička komora je zatražila od VTB banke i dostavu punomoći o zastupanju, ali prije nego što je VTB dostavio tražene dokumente, postupak je obustavljen i prijava odbačena uz obrazloženje da VTB nije na vrijeme dostavio zatražene dokumente.

Iz HOK-a još uvijek nema odgovora na pitanje o ovom slučaju koji je N1 televizija postavila još 26. prosinca 2018. godine.

Facebook Komentari