6.4 C
Zagreb
Naslovnica Hrvatska Bitka za život dječaka: Teško se ozlijedio pucajući karabitom, hitno su ga...

Bitka za život dječaka: Teško se ozlijedio pucajući karabitom, hitno su ga u izuzetno teškom stanju prebacili u bolnicu u Klaićevoj

Teške tjelesne ozljede, opasne po život, zadobio je u srijedu poslijepodne 11-godišnji dječak iz Letovanića, nedaleko od Siska. Kako je priopćila sisačka policija, dječak je stradao pucajući karabitom. Kako doznaje Jutarnji u Letovaniću, dječak je s društvom u metalnu posudu nagurao karabitni eksploziv. Uslijed eksplozije, metalna posuda se razletjela i njene krhotine su teško ozlijedile dječaka.

Zadobio je vrlo teške ozljede glave. Hitna pomoć ga je odvezla u bolnicu u Klaićevoj u Zagrebu gdje je s teškim i kompliciranim ozljedama glave završio na hitnom operacijskom zahvatu. Liječnici se bore za njegov život.

– Bilo ih je više, veće društvo, pucali su. Odjednom sam čula vrisku i strku. Dijete je ležalo sve u krvi. U Zagrebu je u bolnici, čujem da je jako loše, nadam se da će sve biti dobro, rekla nam je susjeda stradalog dječaka.

On živi u obiteljskoj kući u Letovaniću s roditeljima te bratom i sestrom.

Kako doznajemo od Ive Dvorski, policijske službenice za odnose s javnošću PU sisačko-moslavačke, policija obavlja očevid i utvrđuje okolnosti stradavanja ovog dječaka.

Kako Jutarnji doznaje u Klaićevoj, dječak je u večernjim satima podvrgnut hitnom operativnom zahvatu, angažirani su neurokirurzi koji mu operiraju glavu, s obzirom da mu je lubanja u eksploziji pretrpjela teška oštećenja.

Nakon operacije trebalo bi biti jasnije kakve bi posljedice ozljede mogle ostaviti na dječaka.

Iz policije još jednom apeliraju na roditelje da ne nabavljaju djeci eksplozivna sredstva i da im nikako ne dopuštaju njihovo korištenje. Policija također apelira na djecu da ne koriste eksplozivna sredstva jer to nisu igračke i jako malo treba do tragedije.

Najnovije

Još iz rubrike