3.5 C
Zagreb
Naslovnica Hrvatska Kobna greška: Djetetu u Piškorovcu petarda eksplodirala u ruci i teško ga...

Kobna greška: Djetetu u Piškorovcu petarda eksplodirala u ruci i teško ga ozlijedila

U nedjelju u popodnevnim satima, u Piškorovcu, na ulici, skupina nepoznate djece bacala je pirotehnička sredstva neutvrđene kategorije. U jednom trenutku sa područja Međimurske županije podiglo je neeksplodirano pirotehničko sredstvo koje mu je potom eksplodiralo u ruci.

Dijete su roditelji prevezli u Županijsku bolnicu Čakovec, gdje je utvrđeno da je zadobilo tešku tjelesnu ozljedu.

Provodi se kriminalističko istraživanje nakon čega će se kvalificirati događaj.

Oprezno s pirotehnikom!

Policija apelira na građane da tijekom novogodišnjih blagdana ne upotrebljavaju vatreno oružje, eksplozivna i rasprskavajuća sredstva kako ne bi ugrozili vlastiti odnosno tuđi život i imovinu, a pirotehnička sredstava potrebno je koristiti sukladno uputama proizvođača i vodeći brigu o sebi i drugima.

Imajući u vidu iskustva iz ranijih godina, iz policije poručuju kako se očekuju sporadični slučajevi zlouporabe oružja, eksplozivnih i pirotehničkih sredstava, što nažalost može rezultirati ozljeđivanjem osoba, propucavanjem i oštećenjem stanova, obiteljskih kuća i vozila. Takve su zlouporabe posebno opasne na mjestima većeg okupljanja građana, a posebno u ugostiteljskim i drugim objektima u kojima će se organizirati razne proslave poput dočeka nove godine i sl. Na tim mjestima može se očekivati i remećenje javnog reda i mira, ali i krađe osobnih stvari, radi čega policija građane poziva da u takvim prilikama paze na svoje osobne stvari, način kako ih ostavljaju i gdje ih ostavljaju, te koliko paze na njih.

Naglašavaju kako posebnu pozornost treba obratiti na najmlađe jer petarde nisu igračka, a nesreće se ne događaju drugima. Od pirotehničkih sredstava najčešće stradaju šake, prsti, lice i oči. Najbolja preventiva je nekorištenje pirotehnike i ostalih sredstava, jer je obilježavanje blagdana bez toga svečanije, dostojanstvenije i mirnije, piše RTL.

Najnovije

Još iz rubrike