18 C
Zagreb
Naslovnica Hrvatska Brkić nepravomoćno dobio spor protiv izdavača tjednika "Lider"

Brkić nepravomoćno dobio spor protiv izdavača tjednika “Lider”

Potpredsjednik Sabora i zamjenik predsjednika HDZ-a Milijan Brkić nepravomoćno je dobio spor protiv izdavača političkog tjednika Lider jer su ga, kaže sud, oklevetali u jednom svom tekstu iz 2014. godine.

Općinski građanski sud u Zagreb dosudio je Brkiću 15 tisuća kuna odštete jer je autor teksta pod naslovom “Politika je ipak kurva” pisao kako je Brkić prepisao diplomski rad i osumnjičenima za ratni zločin dojavljivao da će ih policija uhititi, piše Telegram.

Taj tekst objavljen je nedugo nakon što se doznalo za sadržaj tajno snimljenih razgovora koje je Brkić vodio s pripadnicima Antiterorističke jedinice Lučko uoči njihova uhićenja zbog sumnje da su povezani s ratnim zločinom u Gruborima.

Lider je nakon tog njegovog svjedočenja objavio tekst u kojem je, među ostalim napisano da je Brkić “uhvaćen u dijametralno suprotnoj ulozi, odnosno da sada nije prepisivač diplomskog rada, nego šaptač osumnjičenicima za ratni zločin koje je kao zamjenik ravnatelja policije upozoravao da će biti uhićeni, te da će HDZ sada ustvrditi da je to skretanje pažnje sa Šegona”.

Brkić je u tužbi protiv Lidera ustvrdio da je u spornom tekstu oklevetan. Tekstom su, kaže, provučene grube, senzacionalističke neistine. To, prema njegovom mišljenju, nije bilo argumentirano istraživačko novinarstvo, niti iznošenje vrijednosnog suda u dobroj vjeri. Iz bombastičnog naslova, nastavlja Brkić, vidjelo se da ga se tekstom jedino željelo povrijediti i prikazati kao osobu koja prepisuje diplomsku radnju i koja osumnjičene za ratne zločine upozorava da će biti uhićeni. To je kod njega, kaže, proizvelo teške duševne boli.

U tužbi je još naveo kako je zbog teksta u Lideru patila i njegova obitelj, a on je živio u strahu da bi zbog toga mogao imati velike neugodnosti u svakodnevnom životu i radu, te se zabrinuo zbog mogućeg javnog poniženja. Zbog svega toga tražio je 50.000 kuna odštete, no sud mu je, nepravomoćnom presudom donesenom prošli tjedan, dosudio 15.000.

Najnovije

Još iz rubrike