Napustio SDP i stranci vratio mandat

Ad

Darko Vrdoljak napustio je SDP i stranci vratio mandat.

Svjestan je da mu on, kako je objasnio u svojoj odluci, po zakonu pripada, ali i da ga je dobio “na listi, imenu i brendu SDP-a”.

“Smatram da bi sve osim vraćanja mandata stranci bilo nekorektno”, priznao je Vrdoljak, koji je bio i član SDP-ova Glavnog odbora, a u mandatu Sabine Glasovac i potpredsjednik Gradske organizacije socijaldemokrata.

Erik Fabijanić, predsjednik Glavnog odbora SDP-a, potvrdio je Slobodnoj Dalmaciji da je dobio Vrdoljakovo pismo u kojemu ga obavještava o odlasku iz SDP-a. Nije se detaljnije upuštao u razloge Vrdoljakove odluke, njegovo nezadovoljstvo zadarskom županijskom organizacijom socijaldemokrata i stanjem u SDP-u na državnoj razini, tek je konstatirao da mu je “žao što je do toga došlo”.

U posljednje dvije godine čak 12 saborskih zastupnika izabranih na nekoj od oporbenih lista prešlo je u redove vladajuće većine, a rijetki su oni koji su u hrvatskoj političkoj povijesti vratili mandate strankama na čijim su listama izabrani.

Jedan od njih je i Vladimir Primorac, ugledni sudac i zastupnik HSLS-a koji je 1998., u vrijeme dugotrajnog i bolnog raskola u toj stranci, odlučio povući se iz Sabora. I pritom HSLS-u, na čijoj je listi izabran, vratiti saborski mandat. Slično je postupio i prof. dr. Pero Lučin, koji je, nakon što je HNS prešao na Plenkovićevu stranu, dao ostavku na mjesto vijećnika “narodnjaka” u Gradskom vijeću u Rijeci, a mandat vratio listi HNS-a, koju je na lokalnim izborima u Rijeci i predvodio.

Facebook Komentari