Petrov: Prijetnje Radeljiću podsjećaju na diktatorski sistem protiv kojeg smo se borili

Aferu s predsjedničinim bivšim savjetnikom Matom Radeljićem komentirao je za N1 Mostov Božo Petrov.

“Očito postoji sumnja da je sigurnosna služba prijetila smrću nekom građaninu RH, dok predsjednik Vlade i predsjednica zaključuju slučaj, a sigurnosna služba u tom trenutku ne negira da se to dogodilo. Moram građane RH pitati je li to država u kojoj žele živjeti, za koju su se možda borili. Kako će se osjećati, ako požele nešto reći, a dobiju prijetnje smrću. To mene podsjeća na diktatorski sistem koji smo imali pedeset godina, protiv kojeg smo se borili i izborili da živimo u slobodi, sramota….”, rekao je predsjednik Mosta.

Kaže da je Mostova članica Odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost Ines Strenja zatražila od predsjednika Odbora Ostojića da sazove hitnu sjednicu zbog ovog slučaja.

“Nije dobro od strane premijera i predsjednice da minoriziraju slučaj. Ne želim vjerovati da je na bilo kakav način taj čovjek izlazeći s imenom i prezimenom djelatnika SOA-e išao manipulirati javnošću”, rekao je Petrov dodavši da su očito sigurnosne službe iskorištene, ali ne na način koji je predviđen.

Share This Article