Hrvat koji je patentirao tzv. klik parket sada ide u tržišnu utakmicu s – klik namještajem

Hrvatska ove godine bilježi rekordan rast izvoza namještaja, parketa, prozora i vrata. Naši drvoprerađivači izvoze dvostruko više nego što uvoze i taj sektor jedan je od rijetkih koji ostvaruje izvozni suficit. Nove domaće i strane investicije jamče da će naša drvna industrija – koja zapošljava nemalih 53 tisuće radnika, 2019. ostvariti još bolje rezultate.

Hrvatska je četvrti svjetski proizvođač masivnog parketa. Iznimno tražene podne obloge s tzv. klik sustavom patentirao je naš poduzetnik iz Švedske Darko Pervan. Sada promovira novi izvozni hit – klik namještaj , i to u Bjelovaru gdje upravo gradi novu tvornicu.

Nakon ulaganja u Bjelovaru i Ogulinu kralj laminata preuzeo je drvnu tvrtku iz Otoka. Želi je pretvoriti u najmoderniju tvornicu rezanog furnira u Europi.

Drvo je među pet naših izvoznih aduta i u golemoj Kini. Osim uvoza Kinezi žele ulagati i u naš profitabilni drvni sektor.

Iako naša drvna industrija polako prelazi u ruke stranaca, i to najviše Talijana, i domaće tvrtke spremne su za tržišnu utakmicu, piše HRT.

Facebook Komentari