Vučić: Sinoć sam nazvao Kolindu Grabar Kitarović…..

Na području gdje živimo jedino što uspijeva je mržnja, ali mislim da se Srbija i Hrvatska u budućnosti moraju približavati jedna drugoj, poručio je srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić, ocijenivši da će u tome ulogu imati i on i hrvatska predsjednica Kolinda Grabar Kitarović.

Sinoć sam nazvao predsjednicu Hrvatske Kolindu Grabar Kitarović i čestitao joj Badnju večer i Božić. Siguran sam da možemo mnogo toga zajedno učiniti Grabar Kitarović i ja, istaknuo je Vučić u prednovogodišnjem intervjuu za Televiziju Pink.

Vučić je zahvalio za korektne izjave o dosadašnjoj suradnji predsjedniku Demokratskog saveza Hrvata Vojvodine (DSHV) Tomislavu Žigmanovu, istaknuvši ocjenu čelnika DSHV-a da je pouzdan partner.

– Srbija je ispunila sve što je obećala Hrvatima u Vojvodini, ustvrdio je Vučić, navodeći da su od 26 stvari obećanih (hrvatskoj zajednici u Vojvodini) 23 završene, a još tri se rješavaju i u to je u tijeku. “Ja sam tako naučio raditi”, rekao je Vučić, naglašavajući da će sve ono što je obećano i dogovoreno za hrvatsku manjinu u Srbiji i Vojvodini biti ostvareno, i to bez obzira na kampanju koja, kako kaže, protiv njega postoji u Hrvatskoj.

– Radili smo sve ovo vrijeme bez obzira na kampanju protiv mene, zato što je Srbija snažnija, jača. Srbija ima veći izvoz ove godine u Hrvatsku, nego Hrvatska u Srbiju, iako su oni ekonomski snažniji od nas, dodao je Vučić, ocijenivši kako će Srbiji biti potrebno desetak godina da ekonomski sustigne Hrvatsku. “Što god govorili o meni, kakvu god kampanju protiv srpskog naroda, mi ćemo učiniti sve da se Hrvati u Vojvodini osjećaju bolje”, poručio je Vučić, javlja HRT.

Facebook Komentari