30.7 C
Zagreb
Naslovnica Život i zabava Koliko je tehnologija promijenila odnose

Koliko je tehnologija promijenila odnose

U vremenima kad tehnologija nije bila dostupna, nismo se mogli čuti s nekim kad god nam to padne na pamet, prisjeća se Jess Mccann, autorica knjige “Was It Something I Said?: The Answer To All Your Dating Dillemas”.

“Nikoga se nije zvalo kasno navečer jer se to smatralo nepristojnim. No zato je ključan dio u izgradnji veze bilo iščekivanje kad ćemo se čuti ili vidjeli. Danas je puno drugačije. Ako propustite poziv, druga strana zna da ćete joj se kad-tad povratno javiti i čar iščekivanja poziva se izgubio. Mobiteli su postali naši najveći neprijatelji. Stalna mogućnost slanja i primanja poruka oduzela nam je privilegiju da se pravimo ‘nedostupnima’, a bez odgovora na poruku smatrate se nezainteresiranima, pa i nepristojnima”, kaže autorica.

Savjetuje da nakon prvog spoja žene pričekaju da se muškarac javi prvi. U slučaju da on inzistira da se vi javite njemu, javite se nakon dva do tri dana, prenosi 24 sata.

“Kad šaljete poruke, neka budu kratke i jednostavne. Muškarci više vole dopisivanje jer se i oni boje odbijanja uživo – kaže autorica. A kad uživate na spoju, nemojte ga razvlačiti. Završite ga kako biste imali veće šanse da ga uskoro i ponovite. Koristite metodu ‘prvo reci dobru vijest, zatim lošu pa dobru’. Primjerice, naglasite da ste se odlično proveli te dodajte kako je hrana bila skoro dobra kao i društvo. Nasmiješite se pa kažite da je kasno i da morate ići. Na kraju recite da niste znali da je toliko zabavan, pametan ili odaberite neku drugu osobinu koja vam se sviđa”, predlaže autorica.

Najnovije

Još iz rubrike